luni, 10 octombrie 2011

A cui e Romania care cerseste


PDL nu este susţinut de România care cerşeşte. România care cerşeşte... Vă puteţi opri imaginaţia să nu vă ducă cu gândul la un zdrenţeros pe caldarâm care stă cu mâna întinsă, îmbrăcat în roşu, galben şi albastru?
Ciudată declaraţie s-a gândit să facă ministrul de Externe Teodor Baconschi la o şedinţă de partid pentru a le arăta colegilor cum se poate lua la trântă, în noroiul autohton, cu duşmanii din Opoziţie. În loc să puncteze electoral, ministrul a împroşcat cu noroi chiar instituţia pe care o conduce.

Conform site-ului MAE, domnul Teodor Baconschi, ministru de Externe, ar fi cel care
apără şi promovează pe plan extern interesele naţionale ale României. Într-o perioadă extrem de sensibilă pe plan internaţional, când francezii se distrează pe seama concetăţenilor domnului Baconschi, când ţara noastră a fost lăsată fără prea multe explicaţii în afara spaţiului Schengen, pe cine ajută o astfel de declaraţie?
Ar fi curios şi absurd să aflăm că, la o discuţie cu omologul său francez, ministrul Baconschi afirmă că nu-i reprezintă românii care cerşesc prin Paris, nici pe cei care îşi caută un loc de muncă în străinătate, ci doar românii cinstiţi, muncitori, votanţii PDL. Ar fi interesant să aflăm şi cum ar traduce "România care cerşeşte" partenerilor europeni.
Pe cât de gravă este în exterior această declaraţie, în partid pare de-a dreptul hilară. Teodor Baconschi este coleg cu Pinalti, cu Falcă, cu Flutur, nu stă la masă cu "draga de Hillary". Fără pungile din campania electorală, fără pomenile date de cei care conduc administraţia locală, fără ajutoarele acordate primarilor "cerşetori" de ministrul Udrea, ce făcea acum ministrul Baconschi?
O analiză atentă i-ar fi conturat profilul votantului PDL şi faptul că bazinului electoral al partidului s-a mutat la ultimele alegeri din zona urbană spre cea rurală. Tocmai electoratul care depinde cel mai mult de ajutoarele primite de la stat a fost cucerit de democrat-liberali.
Chiar dacă au fost utile, cele trei mii de voturi obţinute la Paris nu l-au adus pe Traian Băsescu la Palatul Cotroceni şi nici PDL la guvernare. Grosul a venit din ţară. Cerşetori, muncitori, intelectuali, şomeri, tineri, bătrâni, urâţi, frumoşi au fost luaţi în autobuze de-a valma fără a se face o triere riguroasă pentru a se delimita votantul cerşetor de cel muncitor. Fără mobilizarea exemplară a baronilor, domnul Baconschi cu siguranţă nu era astăzi ministru.
De aceea, după o astfel de declaraţie ministrul ar trebui să răspundă la multe întrebări. România celor care fură cui aparţine? Românii care fug de ţara lor ai cui sunt? Poate şi altele. Sau, mai simplu, ar trebui să îşi ceară scuze pentru afirmaţia făcută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu