joi, 26 ianuarie 2012

CULMEA RIDICOLULUI cu Elena Udrea şi Marian Oprişan

Vă daţi seama ce viscol este în capul lor? PDL îl acuză pe Oprescu că este vinovat pentru zăpada din Bucureşti, iar PSD îl critică pe Boc pentru situaţia de la nivel naţional. Cine „a atins culmea ridicolului”? Cine trebuie să pună mâna pe lopată?


ELENA UDREA: „De două zile încontinuu, Sorin Oprescu anunţă pompos pe la televizor, prin presă şi pe unde mai apucă, existenţa unui comandament de iarnă, ce ar fi trebuit să ridice încă din aer orice fulg de nea care ar fi ameninţat circulaţia în Bucureşti. Dar intervenţiile domnului Oprescu au rămas strict la nivel declarativ. Bucureştiul este sub nămeţi, iar Sorin Oprescu s-a gândit că ar fi bine ca nici intrarea în Capitală să nu fie deszăpezită”

DAN ŞOVA: „Prin criticile gratuite la adresa Primarului Sorin Oprescu, care încearcă să se lupte cu viscolul şi cu zăpada, PDL Bucureşti a atins culmea ridicolului. Doamna Udrea şi-a pus oamenii să-l atace pe Oprescu în loc să le pună câte o lopată în mână şi să-i trimită la dezăpezire. Probabil aşa înţeleg pedeliştii să îi ajute pe bucureşteni”


CARMEN MOLDOVAN: “În aceste momente dificile, în care iarna a lovit puternic România, iar sute de români întâmpină probleme grave, cei de la PDL Bucureşti stau în birouri şi scriu comunicate caraghioase, criticându-i pe cei care sunt pe teren şi fac tot ce le stă în putinţă pentru a ţine situaţia sub control. Să le fie ruşine pedeliştilor doamnei Udrea, care nu reuşesc să iasă din gândirea electorală nici în astfel de momente când ar trebui să fie solidari şi să treacă la acţiune”

EMIL BOC pune mâna pe lopată pentru a deszăpezi un Audi Q7.

VICTOR PONTA: Dacă premierul ajunge să dea cu lopata, e un gest lăudabil, dar doream să fie pregătite autorităţile. În Bucureşti arterele principale sunt curăţate, îl felicit pe primarul Oprescu, a făcut un sistem să funcţioneze.

MARIAN OPRIŞAN: Acum, când situaţia este critică, vine şi se face că lucrează. Şi, pentru ca circul să fie complet, Emil Boc se apucă să dea indicaţii şi să dea la lopată. O ipocrizie mai mare de atât, nici că se putea. Sper doar că inconştienţa şi lipsa de profesionalism a Guvernului Boc să nu coste viaţa niciunui român!”

3 comentarii:

  1. Sa traiti bine unii cu altii, ma stralucitorilor!
    Ca va meritati perfect!

    RăspundețiȘtergere
  2. GREVA PARLAMENTARA PRESUPUNE CA OPOZITIA SA NU FACA NOMINALIZARI PENTRU BIROURILE PERMANENTE

    Astazi incepe sesiunea parlamentara si tot astazi grupurile partidelor parlamentare ar trebui sa faca nominalizari pentru posturile care le revin in Birourile permanente din camera Deputatilor si Senat, conform algoritmului.

    Opozitia a anuntat greva parlamentara, specificand foarte clar ca acest lucru presupune neparticiparea la sedintele Birourilor permanente, la ale plenului si ale comisiilor.
    Pentru ca aceasta greva sa fie coerenta si sa aiba urmarile scontate, Opozitia NU trebuie sa faca nominalizari pentru posturile care ii revin, conform algoritmului, in Birourile
    permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului.
    ACELE POSTURI NU POT FI OCUPAT DE PUTERE.

    NUMAI IN ACESTE CONDITII orice actiune a Puterii in Parlament va fi total lipsita de legitimitate.
    Mai mult:
    Puterea NU va putea lua decizii legale- si orice va intreprinde va deveni nu doar contestabil, dar si fara suport legal (deci, fara efecte)- este inutil sa detaliez, de ce.
    Le place sau nu le place celor de la Putere, cadrul legal din Romania este democratic.
    Pana acum, Puterea, desi a incalcat democratia, S-A FOLOSIT de cadrul legal democratic pentru a-si legitima, intern si extern, demersurile abuzive.

    Daca Opozitia face nominalizari in Birourile permanente dar reprezentatii ei nu se prezinta la sedinte, Puterea continua sa functioneze legitim la nivel parlamentar, pe principiul majoritatii.

    Sa se adune cei aflati la putere, sa se aleaga intre ei (evident, conform algoritmului) si sa vada daca pot functiona FARA ca opozitia sa aiba reprezentanti in forurile de conducere ale camerelor Parlamentului.

    Este evident ca doar astfel poate fi pusa presiunea necesara pe Putere.

    Repet, daca Opozitia va face nominalzari pentru Birourile permanente, va legitima viitoarele actiuni ale Puterii chiar daca nu se va prezenta la sedinte.

    In conditiile in care Opozitia nu face nominalizari pentru Birourile permanente, desi ramane prezenta in Parlament- aspect obligatoriu pentru a se putea pune REAL presiune pe Putere, nu doar la nivel simbolic (actuala putere nu este sensibila la simbolistica, neavand valori si repere)- pune guvernanta in situatia de negitimitate a demersurilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. COMPLETARE

    DACA OPOZITIA NU FACE NOMINALIZARI PENTRU BIROURILE PERMANENTE SE CREEAZA O NOUA SITUATIE DE INVALIDARE A DECIZIILOR PUTERII IN PARLAMENT

    Cunosc decizia (aberanta) a Curtii Constitutionale conform careia Birourile Permanente pot functiona indiferent de membrii PREZENTI la sedintele lor.

    Prin solutia propusa acum s-ar crea o dituatie complet diferita fata de cea asupra careia s-a pronuntat Curtea Constitutionala.

    Daca Opozitia NU isi nominalizeaza membri in Birourile permanente (ca expresie a grevei parlamentare) Birourile permanente NU sunt complete.
    Deci, NU este situatia pentru care s-a pronuntat Curtea Constitutionala.

    Curtea Constitutionala a dat solutia pentru situatia in care Birourile permanente sunt complete (dar membrii nu se prezinta la sedinte), nicidecum pentru cea in care pe posturile care revin Opozitiei, conform algoritmului, nu au fost facute nominalizari in debutul sesiunii parlamentare.
    Pe cale de consecinta, TOATE deciziile puterii sunt contestabile in aceasta noua situatie, chiar la Curtea Constitutionala.

    Dupa ce Puterea isi nominalizeaza oamenii in Birourile permanente, Opozitia se poate adresa Cuertii Constitutionale semnalandu-i noua situatie si ilegitimitatea actiunii parlamentare a Puterii.
    Sa se pronunte din nou Curtea Constitutionala asupra acestei NOI situatii.
    Ma indoiesc ca va da castig de cauza Puterii!
    In al doilea rand, nefiind facute nominalizari, apare si problema de legitimitate “morala” a Puterii de a lua decizii.

    RăspundețiȘtergere