vineri, 4 noiembrie 2011

“Lăsaţi-o dracului de politică”

Un partid care invită huliganii în lojă pentru a fi aplaudat nu este altceva decât un partid de huligani. Feţele dubioase, incoerente şi ameninţătoare au primit joi seara statut de invitat la întrunirea UNPR de la Palatul Copiilor. Ce nume inocent pentru o asemenea adunătură!

Ultraşi, care au primit interdicţie pe stadioane din cauza faptelor de huliganism, au fost aduşi în sală de UNPR pentru a o aplauda pe doamna Udrea, pe domnul Oprea şi pe Piedone, cel care a deraiat recent spre acest partid. O triere rapidă a Jandarmeriei ar fi arătat că
mulţi ar fi trebuit conduşi la secţiile de Poliţie. Ei sunt însă o masă de manevră utilă pentru anul electoral 2012. Galeriile de fotbal sunt folosite politic de primarii inconştienţi, care apoi plâng pe umerii victimelor aceloraşi golani. 


Nu credeam că la întâlnirile unui partid ajungi să fii ameninţat fără nicio jenă, fără că nimeni să nu ia atitudine. Nu huliganii sunt problema. Ei sunt huligani şi atât, iar singurul lucru care îi interesează este cum să îţi spargă ţeasta. Grav este sistemul care încurajează astfel de manifestări violente.


Fotbalistul George Galamaz a fost lovit în timpul unui meci de un huligan pentru că un întreg sistem i-a permis acest lucru. Despre ce libertate a presei mai poate fi vorba când la o întrunire de partid, golanii sunt puşi să filmeze jurnaliştii pentru a-i anunţa că vor fi ulterior bătuţi?


Şi acum văd ochii goi ai deputatului UNPR Valeriu Steriu (ex - PSD), care nici nu s-a sinchisit când l-am înştiinţat de ameninţările primite. Nu aşteptam nimic de la el, doream să văd doar cum reacţionează. Gol şi sec. Şi ce solemn citeşte acelaşi politician în conferinţele de presă comunicatele despre interesul naţional.


Reacţia ministrului Elena Udrea a fost identică "nu ştiu nimic, am fost doar invitată". O simplă rotire a capului ar fi fost de ajuns să vadă unde a ajuns. Nu este o începătoare, iar un politician trebuie să ştie în ce sală se află. Preferă însă huliganii care o aplaudă. Are nevoie de un partener de guvernare, dispus la orice. Poate nici nu o interesează amănunte precum libertatea presei.


Şi în minte îmi vin doar întrebări. Ce siguranţă pot oferi cetăţeanului oameni precum ministrul Gabriel Oprea (Ministerul Apărării) şi secretarul de stat Gheorghe Emacu (Ministerul de Interne) dacă girează şi tolerează huliganismul şi violenţa? Oare cât de responsabili se simt cei doi, dacă mâine un huligan, care acum îl aplaudă, loveşte animalic pe cineva?


Refuz să mai relatez despre întrunirile acestui partid până nu revine la normalitate. Refuz să merg la întâlnirile unui partid pentru a mă întâlni cu un grup agitat, care te înjură, te filmează pentru a te bate ulterior şi te ameninţă că te duc în spate pentru a-ţi arăta cine este şeful.


Poate pe domnii Oprea, Sârbu, Diaconescu, Onţanu, Pandele şi cine mai doriţi nici măcar nu-i interesează. Dar nici pe mine nu mă interesează un partid care vorbeşte despre jertfa ostaşilor, despre interesul naţional, despre siguranţa cetăţeanului, iar în spatele lor răsună scandările huliganilor ."Onoare, cinste, muncă, interesul naţional" s-a auzit în sala unde Piedone a fost anunţat candidatul UNPR, posibil şi al PDL, pentru Primăria Capitalei.


În cap îmi răsună alte cuvinte ale aceluiaşi candidat: "Lăsaţi-o dracului de politică".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu