vineri, 2 iulie 2010

Pentru a arăta că este sănătos tun / Băsescu iese din bârlog şi merge la inundaţii

Păzea că vine! După ce a dispărut mai bine de o săptămână din viaţa publică, marele Băse iese din bârlogul de la Cotroceni şi vine să vadă cum stă treaba cu inundaţiile.

Gurile rele spun că se duce la sinistraţi pentru a arăta adversarilor că este sănătos tun. McBăse vine cu elicopterul să rezolve problema oamenilor. Alţii spun că va lovi în Boc şi Blaga pentru că nu şi-au făcut treaba. Dacă va fi salvatorul ţării din nou...doar la capitolul imagine...chiar nu mai contează.

Ce este cu adevărat dureros apare aici.

22 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Inundaţiile din această săptămână au afectat 81 de localităţi din judeţul Suceava, fiind evacuate 1.610 persoane, 63 de case fiind distruse, un număr de 4.949 de case fiind afectate atât de inundaţii, cât şi de alunecările de teren, iar 602 case fiind izolate.


Conform unei informări a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), dat vineri publicităţii, peste o sută de localităţi din 14 judeţe au fost afectate de ploile din ultimele 24 de ore, iar 7.762 de persoane au fost evacuate.

În ultimele 24 de ore, în urma ploilor torenţiale şi creşterii debitelor râurilor au fost afectate 104 localităţi din 14 judeţe (Alba, Bacău, Botoşani, Brăila, Caraş-Severin, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Suceava, Tulcea, Vaslui), fiind evacuate 7.762 persoane.

În total, au fost afectate 3.903 gospodării, anexe gospodăreşti, curţi şi grădini, 396 locuinţe şi 607 subsoluri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu