sâmbătă, 12 februarie 2011

Termenul pentru suspendarea lui Voiculescu din USL – 17 februarie


Dan Voiculescu s-a grăbit să anunţe că termenul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu este 25 martie. Afirmaţia face parte din ciclul declaraţiilor specifice mogulilor care, când toate lucrurile merg bine, ies în faţă pentru a arăta că ei sunt cei care au plănuit lovitura decisivă împotriva preşedintelui. Aşa au făcut Patriciu şi Vântu între turul I şi II al alegerilor prezidenţiale.


Voiculescu a fost contrat de Ponta care nu vrea să-l vadă pe Geoană la Cotroceni. Antonescu a fost însă de partea mogulului. Cu toate acestea luna februarie poate fi decisivă pentru viitorul politic al lui Dan Voiculescu. Săptămâna viitoare, joi 17 februarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se judecă dosarul „Felix”, în care preşedintele fondator al PC este acuzat că a colaborat cu Securitatea.


Pentru cei care nu ştiu, Voiculescu a pierdut la prima instanţă – Curtea de Apel, care a decis că a făcut poliţie politică. Dacă joi va primi decizie definitivă de colaborare cu Securitatea ca poliţie politică, Antonescu nu îl va mai putea ţine în braţe decât cu riscul de a se compromite definitiv. Singura şansă a lui Voiculescu ar fi ca avocatul său – Sergiu Andon, care are la rândul său proces cu CNSAS pentru colaborare, să amâne decizia.


Astfel, termenul pentru suspendarea lui Voiculescu ar putea fi mai rapid decât cel anunţat pentru suspendarea preşedintelui Băsescu. Justiţia poate decide înaintea poporului.



Mircea Dinescu: Aveţi acolo... „Când am fost recrutat informator mi s-a dat numele conspirativ de «Felix»“.

Dan Voiculescu: Nu cunosc.

Mircea Dinescu: Aţi semnat vreodată vreun angajament?

Dan Voiculescu: Doamne, iartă-mă! Nu există nici un fel de document, de angajament, semnat de mine.

Mircea Dinescu: Este olografă. V-aţi recunoscut scrisul acolo?

Dan Voiculescu: Daţi-mi, vă rog, să văd. Referitor la cetăţeanul străin Lihlau este cetăţean străin, german domiciliat... nu are nimic cu poliţia politică.

Claudiu Secaşiu: Dar acel document vă aparţine, scrisul e al dvs.?

Dan Voiculescu: Sigur că da.

Mircea Dinescu: Dar aţi semnat cu „Felix“. Ziceaţi că nu ştiţi ce e cu „Felix“.

Dan Voiculescu: Păi aşa mi-au dat ei numele probabil, Felix.

Mircea Dinescu: Dvs. aţi semnat cu Felix?

Dan Voiculescu: Da.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu