marți, 8 noiembrie 2011

Planul B al lui Geoană: îşi face cu Vanghelie partid de stânga anti-Iliescu

 
Posibila excludere din PSD l-a făcut pe Mircea Geoană să se gândească, împreună cu apropiaţii săi, la formarea unui nou partid de stânga. Mişcarea ar urma să strângă
nemulţumiţii din PSD, dar şi oamenii de stânga care s-au opus de-a lungul timpului lui Ion Iliescu. Surse din anturajul lui Mircea Geoană au declarat că noul partid ar putea fi unul de stânga, dar care se va deosebi radical de PSD prin raportarea faţă de Ion Iliescu.

"Geoană este singurul din PSD care l-a învins pe Ion Iliescu şi care a avut curajul să se lupte cu acesta. Un partid de stânga fără Ion Iliescu este necesar", afirmă oamenii lui Geoană.
Printre cei care au gândit noua mişcare este şi fostul consultant din campania prezidenţială a lui Geoană, Cozmin Guşă. De altfel, printre oamenii care se vor alătura iniţiativei lui Geoană se numără şi Lavinia Şandru, preşedinte PIN şi apropiată a lui Guşă. Alte nume care se vor regăsi alături de Mircea Geoană sunt cele ale lui Florentin Gust, deputat PC, Ion Vasile - deputat independent, Ioan Toma - senator UNPR. "Vor mai veni cei nemulţumiţi de politica lui Victor Ponta, vor veni cei din Buzău, Brăila, dar şi alte judeţe, dar mai ales din Transilvania", au declarat apropiaţii lui Mircea Geoană. Gruparea preşedintelui Senatului ar urma să producă astfel o nouă hemoragie PSD, după cea din 2010 când mai mulţi senatori şi deputaţi social-democraţi au plecat din partid şi au format UNPR.

Piesa de rezistenţă: Marian Vanghelie
Printre cei care urmează să se alăture lui Mircea Geoană este şi fostul preşedinte al PSD Bucureşti, Marian Vanghelie. Aflat în dizgraţia lui Victor Ponta, primarul Sectorului 5 este aşteptat să facă în următoarele zile o serie de declaraţii critice la adresa conducerii PSD. Vanghelie ar urma să asigure noii mişcări atât forţa logistică, dar şi un număr important de voturi în Capitală. Noua formaţiune i-ar permite lui Marian Vanghelie să candideze pentru Primăria Capitalei, iar lui Mircea Geoană să candideze la alegerile prezidenţiale din 2014.
Printre cei cu care s-a consultat Geoană în ultimele zile se numără şi preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu