Mircea Geoană a transmis o scrisoare preşedintelui PSD, Victor Ponta, şi tuturor membrilor Comitetului Executiv, în care vorbeşte despre sancţiunea pe care partidul urmează să i-o aplice marţi. Scrisoarea reprezintă apărarea lui Mircea Geoană în faţa sancţiunii de excludere propusă de Comisia de Integritate Morală.
Geoană le cere colegilor din Comitetul Executiv al PSD, forul care va decide marţi ce sancţiune i se va aplica, să nu ia nicio decizie deoarece întreaga procedură care a condus la acest vot este nestaturară şi ilegală. Mai mult, fostul preşedinte al pesediştilor cere sancţionarea celor care s-au făcut vinovaţi de aceste încălcări ale Statutului PSD.
"Ţin să precizez că nici până în prezent nu mi-au fost comunicat motivele pentru care se cere sancţionarea mea de către Comitetul Executiv Naţional. Mai mult, observ că în spaţiul public sunt invocate de la un moment la altul motive noi, ajungându-se de la vizita în America până la neîncredere în mine în eventualitatea unei suspendări a Preşedintelui României. Acest lucru demonstrează tot mai clar că întreaga situaţie nu este altceva decât o
înscenare premeditată. Prost conceput şi executat şi mai rău, acest exerciţiu s-a transformat într-un grav prejudiciu de imagine şi credibilitate adus PSD", susţine preşedintele Senatului.
Mircea Geoană scrie că decizia conducerii PSD de a-l înlocui de la Senat este lovită de nulitate, deoarece ea nu a avut la bază Statutul PSD şi s-a făcut împotriva prevederilor din Legea partidelor politice.
Fostul preşedinte al PSD precizează că decizia de înlocuire a sa din fruntea Senatului cu Titus Corlăţean trebuia supusă votului Comitetului Executiv şi nu doar Biroului Permanent Naţional.
De asemenea, Geoană atacă modul în care s-a desfăşurat judecata sa la Comisia de Integritate Morală, condusă de Dan Şova, pe care o acuză că a acţionat cu "rea credinţă şi împotriva Statutului PSD".
"Membrii Comisiei au votat nu potrivit conştiinţei lor şi pe baza literei şi spiritul prevederilor Statutului PSD, ci potrivit unui mandat pe care l-ar fi primit. Prin modul în care s-au desfăşurat lucrările Comisiei ele sunt lovite de nulitate întrucât mi-a fost obstrucţionat în mod flagrant dreptul la apărare", susţine Geoană.
Mai mult, acesta spune că membrii Comisiei sunt aleşi pe vechiul Statut, deşi a intrat în vigoare un nou Statut: "Forma în care s-a reunit CNAIM este nestatutară întrucât în Statutul PSD, art. 162, alin. (3) se prevede: Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală este alcătuită din 9 membri aleşi direct de Congres, câte unul pe fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare, propuşi de organizaţiile PSD constituite pe raza teritorială a acestora şi un membru propus de Preşedintele PSD. Ca atare, faptul că duminică, 13 noiembrie a.c, CNAIM s-a reunit într-o formulă ce reuneşte 48 de membri, contravine statutului PSD".
Preşedintele Senatului atrage atenţia că a cerut Biroului Permanent Naţional să ia act de aceste nereguli, dar nu a primit vreun răspuns.
Geoană afirmă că scenariul suspendării preşedintelui Băsescu nu are legătură cu înlocuirea sa de la Senat.
"Dacă intenţia iniţială a fost cu adevărat suspendarea lui Traian Băsescu, pentru ca un membru PSD să fie preşedinte interimar, atunci contravine logicii ca partidul să cedeze, tocmai în prag de suspendare, cea de-a doua funcţie în stat unui reprezentat al Puterii. Dar dacă eu făceam aşa cum propusese iniţial BPN şi PSD pierdea postul, Preşedintele PSD ar fi avut mai multă încredere în Radu Berceanu sau Vasile Blaga?", susţine preşedintele Senatului.
Comitetul Executiv Naţional al PSD poate decide cu două treimi din voturi excluderea lui Mircea Geoană din PSD, la propunerea Comisiei de Integritate Morală a partidului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu