luni, 18 aprilie 2011

PokerStars in atentia FBI



De câteva zile lumea pokerului online este în fierbere după ce fondatorii PokerStars, Full Tilt Poker şi Absolute Poker sunt acuzaţi de fraudă bancară şi spălare de bani. Cei 11 acuzaţi de FBI ar fi reuşit să evite legile americane după o inginerie financiară bine pusă la punct, suma ridicându-se la peste 3 miliarde de dolari. Doi dintre acestia au fost arestaţi pentru că se aflau pe teritoriul SUA, pentru restul de 9 FBI purtând discuţii cu reprezentanţii ţărilor pe teritoriul cărora se află, pentru reţinerea lor.

Pariurile online erau interzise în SUA încă din 2006, dar chiar şi aşa, cele trei platforme aveau sute de mii de utilizatori de aici. Nu mai puţin de 75 de conturi bancare au fost blocate, iar 5 domenii de internet, aparţinând celor 11, au fost confiscate, în încercarea de a recupera o parte din prejudiciu..

Cei rămaşi să conducă platformele s-au regrupat rapid şi au inaugurate alte domenii de internet cu acelaşi nume, însă au blocat accesul americanilor la mesele cu bani, pierzând astfel un million de utilizatori.(articol de Alin Huiu in Puterea)

Un comentariu: