sâmbătă, 6 martie 2010

Dosarul lui Crin Antonescu

La început a fost rebelul din PNL, ministrul cu plete de la Sport din guvernarea CDR. Solitar şi neastâmpărat s-a războit cu grupările Stolojan şi Tăriceanu. A reuşit să fie privit ca o soluţie în 2009, după ce partidul a intrat în Opoziţie, anunţând că este “nebunul care poate să-l învingă pe Traian Băsescu”. Liberalii l-au reales astăzi în funcţia de preşedinte, Congresul fiind lipsit de orice surprize. Ludovic Orban a impresionat prin fair-play şi ardoarea cu care a luptat pentru principiile liberale. Născut pe 21 septembrie 1959, provincialul profesor de istorie s-a metamorfozat în săgeata de aur a liberalilor.
Congresul PNL m-a făcut să-mi aduc aminte cu plăcere de o discuţie purtată în 2007 cu Cristian Hostiuc (Ziarul Financiar), despre şansele lui Crin Antonescu de a ajunge în fruntea partidului. Precizare: mă dusesem la ei pentru un interviu de angajare. Nu am mai ajuns la ZF, am ales alt ziar, dar nu am uitat acea conversaţie de aproximativ o jumătate de oră. A meritat!

Pentru obiectivitate, l-am verificat la dosar pe Crin Antonescu după modelul Mircea Geoană.

Numerologie
“Comunicativi si foarte deschisi catre ceilalti, cei nascuti pe 21 au un talent social innascut. Sunt plini de vitalitate, iuti de minte, talentati. Au putere de convingere, sunt extrem de dotati pentru intermedieri si vanzari. Provocarea pentru ei este sa-si canalizeze bogatele aptitudini catre scopuri precise si sa persevereze in atingerea lor”.
I-am găsit şi defectele: “instabilitate, lipsa de disciplina, superficialitate, tendinta de a se risipi in mai multe directii fara sa finalizeze”

Zodiacul chinezesc: Mistreţ
Mistretul este cinstit si demn, hotarât si responsabil, adept al dictonului "grabeste-te încet". Nu suporta minciuna, ipocrizia si smecheria. Are o constiinta foarte sensibila, care îl mustra îndelung daca are impresia ca a facut ceva rau.
Mistretul este, însa, teribil de hotarât sa nu se abata de la principiile sale. Nimeni si nimic nu-l poate clinti, decât daca reuseste sa-l convinga cu argumente solide. De regula, Mistretul ia decizii fara sa ceara parerea celorlalti, dar îsi asuma si întreaga responsabilitate. Daca nu reuseste în ceea ce si-a propus, îsi rumega înfrângerea în solitudine si nu da vina pe nimeni pentru greselile lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu