miercuri, 10 martie 2010

Modernizarea României prin trădare şi trădători

Februarie 20. Congresul PSD. Cristian Diaconescu s-a retras din cursa pentru preşedinţia partidului pentru a-l susţine pe Mircea Geoană. Despre retragerea sa s-a vorbit mult - şantaj, trădare, dezgust, lipsă de şanse, calcul politic, dar în final s-a înţeles puţin. Cel care a contribuit din plin la această confuzie a fost chiar senatorul Diaconescu care, la scurt timp după Congres, a trecut în tabăra aşa-numiţilor parlamentari independenţi.

Martie 10. Senatul României. Pentru a exemplifica modul în care politica dâmboviţeană evoluează, prima mişcare serioasă a lui Cristian Diaconescu a fost să ceară, alături de PDL, revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Fostul camarad a devenit astăzi principalul adversar. Cine a trădat pe cine?

Trădare şi trădători. Majoritatea în Parlamentul României este creaţia trădării. Guvernul Boc a fost învestit cu voturile parlamentarilor dezertaţi de la alte partide. Eugen Nicolicea, Gabriel Oprea, Şerban Mihăilescu, Culiţă Tărâţă s-au trasformat peste noapte din demoni în Feţi-Frumoşi. Morala: nu există politician care să nu blameze în timpul campaniilor electorale migraţia politică şi să o încurajeze când ajunge la putere.

Traian Băsescu. „Voi recunoaşte noua majoritate politică dacă se înregistrează la Tribunal, Alianţele parlamentare se sparg şi dărâmă guverne”, a fost motivaţia prin care şeful statului a respins, anul trecut, nominalizarea lui Iohannis în fruntea Guvernului. I-a fost teamă să nu fie trădat de Iohannis după modelul Tăriceanu. Majoritatea parlamentară - PSD, PNL, PC şi UDMR - semnase atunci un pact prin care se angajau să-l susţină pe edilul Sibiului pentru această funcţie. Pentru preşedinte nu a fost de ajuns. I-a trimis la tribunal. Azi noua majoritate îşi cere drepturile. Este formată din PDL, UDMR şi grupul politicienilor dezertori. Oare noua majoritate nu trebuie trimisă la Tribunal, cine o girează?

Modernizarea statului. Am prezentat câteva episoade scurte derulate în doar câteva luni. Trădătorii dictează ritmul în aceste zile în politica românească. Cu cât sunt mai mulţi cu atât mai bine, ei sunt INDEPENDENŢII. Ei sunt noua putere. Problema noastră nu este dacă Mircea Geoană rămâne sau nu preşedintele Senatului, ci dacă suntem de acord să acceptăm la nesfârşit ideea că modernizarea statului nu se poate realiza fără trădare şi trădători?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu