vineri, 26 martie 2010

Senatorul travestit din stenogramele lui Cătălin Voicu. Sunt şantajaţi parlamentarii homosexuali?

Există parlamentari români homosexuali, travestiţi care se joacă cu peruci prin hotelurile din ţară sau închiriază vile luxoase prin Europa. Discuţia este veche, a pornit de la cazul Adrian Năstase (vezi campania prezidenţială din 2004), a continuat cu şuşotelile de rigoare de pe la colţuri şi a fost trâmbitaţă public de Vadim Tudor, care a prezentat o aşa-zisă listă incriminatoare. Nimic dovedit însă. Casetele cu înregistrări se ţin la secret, sunt folosite pentru şantaj şi mai puţin pentru a devoala un fenomen absolut real. Pesediştii se suspectează de legături homosexuale, ţesându-se adevărate poveşti în jurul unora dintre ei.

Un lucru este cert: până în momentul de faţă, toţi parlamentarii români s-au declarat heterosexuali. Fie că este vorba despre frică, ruşine sau din cauza oprobriului public, lucrurile sunt ţinute în spatele perdelelor. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul magistraţilor. Pe vremuri, Securitatea transformase orientarea sexuală într-o veritabilă armă pentru a-şi controla victimele racolate.

În urmă cu două zile, realizatorul emisiunii „Naşul”, Radu Moraru, a insinuat că senatorul PDL, Iulian Urban, a fost şantajat de Cătălin Voicu, deoarece face parte din categoria parlamentarilor travestiţi, care umblă cu peruci. Pentru cei care nu ştiu, Urban este chel. Mă aşteptam ca senatorul să reacţioneze virulent şi să se considere calomniat. Niciun sunet din partea lui, deşi este extrem de vocal pe alte teme.

Radu Moraru: Domnul Iulian Urban are un... va trebui să ne ocupăm într-o zi, are o biografie interesantă, noi l-am uitat. Eu ţin minte, într-o campanie electorală foarte importantă pentru Traian Băsescu, pentru Partidul Democrat Liberal, domnul acesta se ocupa de nişte lucruri incredibile. Deci s-ar putea omul să fie puţin vopsit la păr.
Ion Cristoiu: Pe mine m-a şocat din toată această şedinţă intervenţia domnului Urban. În primul rând că PD-L mi-a trăncănit până acum întruna că să lăsăm justiţia... repet, azi se discuta dreptul justiţiei de a se pronunţa. Şi spre surprinderea, a fost aşa o horă PD-L-istă, PNL-istă, PSD-istă, cred că domnul Traian Băsescu are probleme cu partidul ăsta.
Radu Moraru: Eu la domnul Iulian Urban sincer m-am gândit, fără supărare, îmi cer scuze de acum, domnule Iulian Urban, dar m-am gândit la perucile de care vorbea cu ăsta în stenograme. Adică nu poţi tu să cerţi presa, auzi cică linşaj mediatic. (fragment din emisiunea "Naşul" - 24 martie 2010)


Iulian Urban a mai fost ameninţat o dată, aducându-i-se aminte de nenorocirile pe care le făcea în trecut şi care vor fi aduse la lumină dacă nu se linişteşte. I s-a transmis voalat că, dacă mai iese o dată din rând, viaţa poate lua o turnură nefavorabilă pentru el. Totul în direct, fără ca nimeni să clipească.

Radu Moraru: Colegii ştiu că e greu. Aflaţi Comisia juridică, să văd de pe ce locuri au intrat, să văd de ce le tremurau chiloţii în halul ăsta în faţa lui Cătălin Voicu. Păi fraţilor din comisia aia, în frunte cu Iulian Urban, ăsta e al dumneavoastră. Iulian Urban ăsta ne certa pe noi, linşaj mediatic. Păi domnul Iulian Urban, dacă vă aduc aminte ce nenorociri făceaţi dumneavoastră în trecut, să vă arăt eu atunci linşaj mediatic. Să vă fie ruşine. Certaţi dumneavoastră presa că îşi face datoria. Deci domnul Iulian Urban şi cu ceilalţi să ştie un singur lucru, sunteţi nişte trişti şi aţi făcut de râs Senatul României. Este inadmisibil ce aţi făcut. (fragment din emisiunea "Naşul")

Dacă domnul senator Iulian Urban a fost şantajat sau poate fi şantajat cu trecutul său este un lucru extrem de grav. De aceea, cred că pentru propria sa imagine este dator cu o explicaţie sau cu o poziţie fermă. Altfel va lăsa impresia că este doar o marionetă în mâinile celor care îi controlează viaţa.

miercuri, 24 martie 2010

Cătălin Voicu a încasat-o de la Traian Băsescu din cauza lui Vanghelie. Cât mai rezistă primarul?

Marian Vanghelie, Cătălin Voicu şi tartorele Dumitru Iliescu au avut un vis: să pună mâna pe Ministerul de Interne, serviciile secrete şi sistemul judiciar. Să controleze REŢEAUA. Visul de ieri a devenit coşmarul de astăzi: Traian Băsescu este tot preşedintele României, Cătălin Voicu poate scăpa de închisoare doar pe motiv de boală, iar Marian Vanghelie calcă apăsat, dar nu ştie pe ce anume calcă. Bătălia anului 2009 a fost pentru controlul serviciilor de informaţii, iar asta o demonstrează declaraţia de astăzi a preşedintelui Băsescu. Dar până acolo, un scurt remember.

Marian Vanghelie spune că SRI este la mâna PSD – 5 septembrie 2009

“Da, este adevărat că eu şi PSD avem informaţii de la serviciile lui Traian Băsescu. Serviciile secrete au început, de aproximativ un an şi jumătate, să îl lase din braţe pe Traian Băsescu, iar nouă au început să ne provină informaţii într-un ritm destul de interesant. Aceste informaţii despre fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, nu le avem de la "Doi şi-un sfert" sau Ministerul de Interne, ci de la SRI.”

Motivul real al excluderii PSD de la guvernare. Declaraţia şocantă a lui Marian Vanghelie la Şcoala de vară a PSD – 6 septembrie 2009

“S-a dorit să se pună mâna pe arhiva «Doi şi un sfert». Era problema a ceea ce exista acolo şi putea fi folosit în campania electorală, contra lui Traian Băsescu: ce s-a întâmplat la Oltchim, cu Omar Hayssam, ce a discutat Elena Udrea, şi parcă era vorba şi de fetiţa EBA care se mai încinge din când în când , dar asta e la diverse. Te rog să-i spui domnului preşedinte că nu mai este acolo acea arhivă, stai liniştită că e pe mâini bune, nu mai trebuie să te ocupi de oamenii ăia, lasă Ministerul de Interne să-şi facă datoria în campania electorală , să fie ales cine vor românii.”

Reacţia lui Traian Băsescu la emisiunea Naşul – PSD părăsise guvernarea – 15 octombrie

“DGIPI ( fostul serviciu secret “Doi şi-un sfert”)a fost pus total la dispoziţia lui Vanghelie, Mitică Iliescu, generalul care a fost la Serviciul Român de Informaţii şi a lui Voicu. Întrebaţi cei doi miniştri de Interne, Oprea şi Dragnea de ce au plecat. Ce n-au vrut să facă ei doi a făcut Nica, deşi a avut o discuţie cu mine în care i-am spus să nu o facă".

Traian Băsescu stăpân peste servicii - declaraţie 24 martie 2010

“Am convingerea că nimeni nu mai poate influenţa politic funcţionarea SRI, ca de altfel şi a colegilor de la SIE”

P.S. Scurt fragment dintr-o Opinie scrisă în iulie 2009

Bătălia pentru câştigarea Palatului Cotroceni va fi o luptă pentru fentarea legii şi mai puţin pentru salvarea ţării din criză. Politicienii români sunt tributari dictonului lui Pinalti: "ti fac io pi tini". Prea dornici să se răzbune cu orice preţ pentru a-şi plăti poli­ţele în direct la televizor. Iar Justiţia nu va fi decât o armă letală cu ajutorul căreia sunt anihilaţi adversarii. În acest timp, inechitatea sistemului continuă să fie resimţită de fiecare român ce are ghinionul să intre într-o sală de judecată. Clasa politică este prea ocupată să-şi împartă pumnii electorali, iar electoratul, momit cu miros de sânge, ca în timpul marilor confrun­tări ale gladiatorilor, va alege cine va supravieţui şi cine va pieri. Iar Piaţa Victoriei se va umple de ţepe. Traian Băsescu a învins criza. Criza ce putea veni pentru el şi prietenii săi dacă intra în categoria "foştilor".

luni, 22 martie 2010

Donaţi o pisică pentru PSD!

Ştiţi de ce se teme cel mai mult faimosul playboy de Constanta, Radu Mazăre? De şobolani. Nu de orice şobolan, ci de cei dintr-o specie aparte: şobolanii lui Băsescu. „Sunt nişte şobolani mici plantaţi pe casă, cu care îţi ascultă conversaţiile şi eşti interceptat de către serviciile secrete”, a explicat rebelul edil la televizor. Deci cam aşa stă treaba în politică, este un permanent joc de-a şoarecele şi pisica. PSD trebuie să organizeze urgent un Congres pentru a găsi o felină capabilă să omoare blănoşii cu antene. Dacă aveţi vreo mâţă în plus pe acasă şi nu ştiţi ce să faceţi cu ea, n-aţi vrea să faceţi o faptă bună şi să o daţi pesediştilor ca să scape de dosare? Adresa: Bld. Kiseleff nr. 10.

joi, 18 martie 2010

Atacat din trei părţi, Ion Iliescu răspunde cu furie de la tribuna pensionarilor

Ură şi nervozitate. Acestea au fost atributele discursului ţinut astăzi de preşedintele de onoare al PSD în faţa pensionarilor partidului. Ce l-a enervat aşa de tare pe Ion Iliescu? Traian Băsescu, independenţii, Vladimir Tismăneanu şi B1TV. Şi uite aşa a început furia. „Agenţi întârziaţi ai lui Ceauşescu, mincinoşi, ticăloşi, îşi bat joc de propria istorie, maniera neobrăzată, lipsă de decenţă, oportunist sadea, nesimţire, lipsă de decenţă elementară, diversionişti, atac la democraţie, fugari, oportunişti, oameni care nu au picioarele ancorate şi fug după privilegii şi avantaje, fripturişti, oameni fără demnitate, prostie, provocatori, cântători de osanale pentru Ceauşescu”, şi-a ciuruit Iliescu adversarii politici. Şi a continuat pe acelaşi ton agresiv, ameninţându-i pe cei din tabăra independenţilor. Fostul preşedinte a spus că PSD va face tot ce îi stă în putinţă pentru ca noul partid de stânga ce se prefigurează să nu se poată afilia la Internaţionala Socialistă. Modelul a fost folosit în urmă cu câţiva ani pentru a bloca accesul PD-ului în familia socialiştilor europeni. La finalul discursului, aplauze susţinute.

miercuri, 17 martie 2010

Criticul Mircea Iorgulescu influenţa scriitorii la comanda Securităţii

Analist politic la Radio France International şi fost director adjunct la postul de radio Europa Liberă, criticul literar Mircea Iorgulescu apare în documentele de la CNSAS ca sursă pentru Securitate, care îl folosea pentru dezinformarea şi influenţarea scriitorilor. Numele conspirative date de fostul regim opresiv au fost „Mirel” şi „Dorin”. Dosarul său a fost trimis de Colegiul CNSAS judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti pentru a se stabili calitatea de colaborator.
„Ştiu că eşti la o răscruce, dar tocmai de aceea gândeşte-te bine la ce vei face, fiindcă acest gest îţi va marca destinul până la sfârşitul vieţii. Îţi vei închide toate căile de afirmare. Spune-mi deschis prieteneşte, dacă este adevărat ce afirmă unii dintre colegii binevoitori că vrei să-ţi creezi o platformă de disident şi apoi să te stabileşte în Occident. Dacă vrei, într-adevăr să mergi pe calea asta, cunoşti foarte bine filmul: 6 luni vei ataca regimul şi, după ce-ţi vei epuiza muniţia, o să fii uitat şi terminat ca scriitor. Bujor Nedelcovici a afirmat că nu doreşte să intre în mecanismul disidenţei. "Mirel" i-a indicat ca în momentul când se va prezenta la Comitetul de Partid să susţină că nu va mai depune carnetul, dar se va lăsa în grija partidului, întrucât la conducerea Uniunii Scriitorilor nu găseşte înţelegere" - dialog Mircea Iorgulescu - Bujor Nedelcovici, notat de Securitate


Într-o notă informativă din 25 noiembrie 1976, semnată de Mircea Iorgulescu cu numele conspirativ „Dorin” şi primită de locotenentul major Măiereanu Vasile, criticul oferea Securităţii o descriere a poetului Dorin Tudoran, urmărit pentru „poziţie politică necorespunzătoare” şi „legături suspecte cu elemente duşmănoase din emigraţie”. „Prezenta analiză a activităţii literare a criticului şi poetului D.T. a fost solicitată sursei Dorin în calitatea sa de specialist în aceste probleme, cu scopul de a concretiza evoluţia angajării politice a lui D.T. după comentariul de la Europa Liberă, în care era citat ca scriitor nonconformist.. Sursa Dorin va continua să îl aibă în atenţie pentru a ne putea informa în legătură cu activitatea sa literară, anturajul, concepţiile lui politice, precum şi pentru a-l influenţa pozitiv în măsura în care va fi posibil”, nota Măierean. Mircea Iorgulescu susţinea în 1983, conform rapoartelor informative ale Securităţii, că „întreprinderea unor represalii împotriva lui D.T., oricare ar fi ele, nu ar conduce decât la popularizarea lui şi crearea unui al doilea caz P.G...De asemenea, a promis că-i va reproşa lui Tudoran că procedeul ales pentru a se face public nu este indicat şi că atitudinea sa prejudiciază obştea scriitorilor din ţara noastră”.

Plan de măsuri aprobat de Nicolae Pleşiţă şi Iulian Vlad

În mai multe planuri de măsuri aprobate de generalii Iulian Vlad şi Nicolae Pleşiţă se stabileşte că „se va acţiona pentru discreditarea lui D.T. faţă de postul de radio Europa Liberă şi emigraţie, cât şi în rândul scriitorilor din ţară, în special cei aflaţi în anturajul său, creându-se disensiuni între aceştia. În acest scop va fi folosit şi sursa „Dorin””. Scopul era ca informatorii folosiţi de Securitate să acrediteze în rândul scriitorilor idei din care să rezulte incorectitudinea procedeului folosit de Tudoran, faptul că acesta doreşte să-şi creeze o carte de vizită pentru momentul în care va ajunge în străinătate şi lipsa lui de talent.

Folosit în dosarul lui Paul Goma

„La întâlnirea din data de 23 martie 1977 cu sursa Dorin au rezultat următoarele: discutând cu criticul D.T despre acţiunea lui P.G. şi scrisorile trimise de acesta la „Europa Liberă” a comentat că D.T. dezapreciază total ce face P.G.”, se scrie într-o notă de raport semnată de ofiţerul de Securitate. Criticul Iorgulescu oferea astfel informaţii Securităţii despre starea de spirit a scriitorilor despre cazul disidentului Paul Goma.


Informaţii despre eseistul şi romancierul Bujor Nedelcovici

Bujor Nedelcovici a fost cel care a cerut, în august 2006, verificarea lui Mircea Iorgulesu de către CNSAS. „Mirel” a fost folosit de Securitate pentru a aplana un conflict declanşat între Nedelcovici şi directorul editurii „Cartea Românească”, după ce ultimul a refuzat să publice nuvela „Căpetenia din Golf” pe motiv că există o similitudine cu romanul „Ereticul îmblânzit” publicat în Franţa. „Să-l folosim pe Mirel pentru temperare şi influenţare pozitivă”, nota căpitanul Florea Lucian în noiembrie 1985. „Spune-mi deschis prieteneşte, dacă este adevărat ce afirmă unii dintre colegii binevoitori că vrei să-ţi creezi o platformă de disident şi apoi să te stabileşte în Occident”, l-a chestionat Iorgulescu pe Nedelcovici. După ce acesta a spus că nu urmăreşte să intre în „mecanismul disidenţei”, „Mirel” l-a sfătuit să se prezinte la Comitetul de partid al Sectorului I şi să susţină că nu doreşte să-şi depună carnetul de partid, cum afirmase, dar că se lasă în grija partidului, întrucât la conducerea Uniunii Scriitorilor nu găseşte înţelegere. „Mirel ne-a comunicat că influenţarea pozitivă a lui N.B. s-a dovedit eficientă. Acesta i-a dat un telefon în care i-a relatat că nu a depus carnetul la partid”, se arată în nota ofiţerului din 09 noiembrie 1985. Securitatea a apreciat activitatea depusă de criticul Mircea Iorgulescu, într-o notă de stadiu din 1986 arătându-se că „în temperarea lui N.B. a fost folosit cu eficienţă sporită criticul literar Mircea Iorgulescu”. Sursa avea misiunea ca Nedelcovici să nu se iniţieze în acţiuni protestare şi să fie receptiv la propunerile făcute de factorii decizionali.

Pe aceeaşi temă vă recomand:

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Aici-Europa_Libera-_Sunt_Dorin-_Pardon-Mirel_0_226177968.html


marți, 16 martie 2010

Înfrângerea lui Mircea Geoană devine subiect de film. Din preşedinte, figurant

Pesedistii, siguri de victoria lui Mircea Geoana in alegerile prezidentiale, s-au gandit ca trebuie sa dea o amploare cinematografica si istorica evenimentului, chemand o echipa de profesionisti pentru a filma pas cu pas campania candidatului PSD. Timp de doua saptamani, intre cele doua tururi ale scrutinului din 2009, echipa de filmare a avut misiunea sa imortalizeze toate intalnirile avute de liderul PSD in timpul turneelor electorale, dar si cele din sediul din Kiseleff. „Filmul victoriei”, cum era denumit neoficial de social-democrati, trebuia sa fie o marturie a infrangerii definitive a lui Traian Basescu si a preluarii puterii de catre social-democrati. Figura lui Mircea Geoana era in centrul atentiei, toate eforturile concentrandu-se pentru a prezenta drumul parcurs de acesta pana la castigarea fotoliului de la Cotroceni. Seara anuntarii exit-poll-urilor reprezenta apogeul pentru film, deoarece curtea si sediul din Kiseleff au fost pline pana la refuz. S-a filmat incontinuu pentru a se imortaliza bucuria pesedistilor si a „presedintelui de o noapte” Mircea Geoana. Nu au scapat de camera de filmat nici jurnalistii acreditati la partid. Infrangerea neasteptata si victoria nesperata a lui Traian Basescu a dat insa peste cap planurile pesedistilor. Filmul a fost abandonat pentru o perioada, social-democratii revenindu-si cu greu dupa esecul din alegerile prezidentiale. La insistentele echipei de filmare, care a muncit din greu pentru realizarea materialului, Mircea Geoana si-a dat acordul ca documentarul sa fie prezentat în curand si publicului. Totul, insa cu un mare amendament. Filmul nu mai are in centrul sau figura fostului presedinte al PSD, ci se axeaza mai mult pe scenele din culisele campaniei. „Va fi o marturie-document. Era pacat ca el sa nu se mai apara, chiar daca la un moment dat se abandonase ideea. Unora inca le mai dau lacrimile cand se uita la el”, ne-au declarat surse social-democrate.

A revenit aviara! Unde e porcina?

Mai ţineţi minte vremurile când, din cauza gripei aviare, maşinile erau dezinfectate la graniţa dintre judeţe? Unii au făcut bani frumoşi atunci. Astăzi, Comisia Europeană a anunţat că o fermă de păsări din România a fost contaminată cu gripa aviară H5N1, acesta fiind primul caz confirmat în ultimul an în Uniunea Europeană. Ferma este situată în comuna Letea, judeţul Tulcea, în apropierea frontierei cu Ucraina. Păsările au fost sacrificate, a fost instituită o zonă de protecţie de trei kilometri şi o zonă de supraveghere cu raza de zece kilometri, din cauza riscului ridicat de contaminare. Despre gripa porcină ce se mai aude pentru că în urmă cu câteva luni se generase o panică teribilă?

joi, 11 martie 2010

Năstase preşedintele-premier

Tigrul Adrian Năstase a câştigat preşedinţia Consiliului Naţional, obţinând 407 voturi faţă de cele 219 ale lui Gheorghe Nichita, devenind premierul din umbră pregătit de PSD. Flacăra violet şi-a arătat încă o dată supremaţia. Nu trebuie neglijat nici faptul că anul 2010 este anul Tigrului, conform zodiacului chinezesc. Este clar că Nichita nu a avut nicio şansă în faţa preşedintelui-premier de Mizil (colegiul unde a candidat Năstase).

Madalin Voicu: “Nu sunt curva politica a nimanui”

Daca la Congresul PSD, din luna februarie, am avut parte de o reprezentatie marca Vanghelie- Pandele, a fost astazi, randul lui Madalin Voicu sa faca show-ul pe scena Consiliului National. Membru in filiala Giurgiu, acesta se afla de ceva vreme, in conflict deschis cu Marian Vanghelie, care controleaza din umbra si organizatia limitrofa Bucurestiului. A aparut la Consiliu neinvitat, sustinand ca nu este posibil ca un astfel de for sa isi desfasoare o sedinta fara a invita oameni de marca precum el, Sergiu Nicolaescu si Victor Socaciu, care au contribuit de-a lungul timpului la cresterea in sondaje a partidului. Pentru a-l linisti pe liderul nervos a fost nevoie de chiar interventia presedintelui Consiliului National, Adrian Nastase si a baronului de la Teleorman, Liviu Dragnea. Slobod la gura, Madalin Voicu nu s-a dezmintit nici de aceasta data afirmand ca nu este “curva politica a nimanui”.

Vanghelie si baronii vor sa puna Ciuperca pe Integritatea partidului

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, impreuna cu baronii locali, Nicusor Constantinescu, Liviu Dragnea si Ion Vasile, i-au pregatit o prima surpriza lui Victor Ponta in cadrul Consiliului National. Au ales sa il sustina pe Silvian Ciuperca, presedintele CJ Ialomita, la functia de sef al Comisiei de Integritate Morala a partidului, in detrimentul lui Dan Sova, favoritul presedintelui PSD.

Marian Vanghelie l-a tras deoparte pe Sova, explicandu-i ca nu este de nasul lui aceasta functie: “ Nu te duce acolo”, i-a spus seful PSD , dandu-i de inteles ca jocurile sunt deja facute. In contrapondere, i-a propus sa conduca Departamentul de Justitie si Drepturi Cetatenesti al PSD.
Sova s-a plans colegilor ca nici liderul filialei din care face parte, Ioan Toma, nu il sprijina, el intrand in combinatiile liderului PSD Bucuresti.

Din partea PSD Bucuresti, in comisia de Integritate a fost propus, ca membru, Doru Giugula, caruia CNSAS i-a dat verdict de politie politica.

In urma unei victorii a lui Ciuperca, tabara “baietilor destepti” ar obtine controlul forului ce imparte dreptatea in partid, atributia acestuia fiind solutionarea problemelor din filiala.

Năstase speră să devină premier din umbră cu ajutorul flăcării violet. Iliescu îl susţine

"Energie există peste tot şi energie electrică, probabil că există şi energie de alt tip. Cred că suntem înconjuraţi de fenomene, de transferuri de energie, dar nu îmi place să fac speculaţii în zone pe care le cunosc mai puţin. Dacă vreţi, organizăm un seminar şi vin să ascult comentarii pe această temă”, se amuza Adrian Năstase pe tema flăcării violet şi a familiei Geoană.

Astăzi, candidează pentru şefia Consiliului Naţional al PSD şi a decis să-şi facă o intrare spectaculoasă în scenă. Fiind o zi de joi, a ales ca talisman o cravată violet. “Cravata o am de la ministrul de externe spaniol, o cravată la care ţin mult, o aveam înainte să apară moda flăcării violet”, a explicat aspirantul la funcţia de premier din umbră, Adrian Năstase. Cândva era prim-ministrul de la Palatul Victoria, omul în faţa căruia tremurau toţi.

Pe lângă cravată, un alt sprijin pentru Năstase este Ion Iliescu. Acesta l-a făcut praf pe Gheorghe Nichita, contracandidatul favoritului său, despre care a spus că nu este “decent, doarece are patru funcţii şi tot îşi mai doreşte una”.

miercuri, 10 martie 2010

Modernizarea României prin trădare şi trădători

Februarie 20. Congresul PSD. Cristian Diaconescu s-a retras din cursa pentru preşedinţia partidului pentru a-l susţine pe Mircea Geoană. Despre retragerea sa s-a vorbit mult - şantaj, trădare, dezgust, lipsă de şanse, calcul politic, dar în final s-a înţeles puţin. Cel care a contribuit din plin la această confuzie a fost chiar senatorul Diaconescu care, la scurt timp după Congres, a trecut în tabăra aşa-numiţilor parlamentari independenţi.

Martie 10. Senatul României. Pentru a exemplifica modul în care politica dâmboviţeană evoluează, prima mişcare serioasă a lui Cristian Diaconescu a fost să ceară, alături de PDL, revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Fostul camarad a devenit astăzi principalul adversar. Cine a trădat pe cine?

Trădare şi trădători. Majoritatea în Parlamentul României este creaţia trădării. Guvernul Boc a fost învestit cu voturile parlamentarilor dezertaţi de la alte partide. Eugen Nicolicea, Gabriel Oprea, Şerban Mihăilescu, Culiţă Tărâţă s-au trasformat peste noapte din demoni în Feţi-Frumoşi. Morala: nu există politician care să nu blameze în timpul campaniilor electorale migraţia politică şi să o încurajeze când ajunge la putere.

Traian Băsescu. „Voi recunoaşte noua majoritate politică dacă se înregistrează la Tribunal, Alianţele parlamentare se sparg şi dărâmă guverne”, a fost motivaţia prin care şeful statului a respins, anul trecut, nominalizarea lui Iohannis în fruntea Guvernului. I-a fost teamă să nu fie trădat de Iohannis după modelul Tăriceanu. Majoritatea parlamentară - PSD, PNL, PC şi UDMR - semnase atunci un pact prin care se angajau să-l susţină pe edilul Sibiului pentru această funcţie. Pentru preşedinte nu a fost de ajuns. I-a trimis la tribunal. Azi noua majoritate îşi cere drepturile. Este formată din PDL, UDMR şi grupul politicienilor dezertori. Oare noua majoritate nu trebuie trimisă la Tribunal, cine o girează?

Modernizarea statului. Am prezentat câteva episoade scurte derulate în doar câteva luni. Trădătorii dictează ritmul în aceste zile în politica românească. Cu cât sunt mai mulţi cu atât mai bine, ei sunt INDEPENDENŢII. Ei sunt noua putere. Problema noastră nu este dacă Mircea Geoană rămâne sau nu preşedintele Senatului, ci dacă suntem de acord să acceptăm la nesfârşit ideea că modernizarea statului nu se poate realiza fără trădare şi trădători?

marți, 9 martie 2010

EXCLUSIV / Anghel Iordănescu îşi ţine la secret banii din Elveţia. Iordanescu: "Aşa vreau eu"

Fostul selecţioner al echipei naţionale, Anghel Iordănescu, este actualmente senator independent, după ce la alegerile parlamentare din 2008 a candidat din partea PSD. Adus în politică de ministrul Apărării, Gabriel Oprea, generalul Iordănescu nu este nici pe departe un om sărac. Cu şase case şi multe terenuri cumpărate în Ilfov, poţi spune că s-a descurcat chiar bine.

Conform propriei declaraţii de avere, postată pe site-ul Senatului, a ajuns să-şi depună banii şi în băncile din Elveţia. Legea îl obligă pe senator să declare valoarea conturilor şi depozitelor mai mari de 5.000 de euro, dar şi banca la care sunt depuse sumele. Anghel Iordănescu se face că uită că acest lucru este valabil şi pentru conturile şi depozitele din afara ţării. Câţi bani aveţi domnule senator depuşi în depozitul din Elveţia, la ce bancă sunt şi de ce îi ţineţi la secret?

Update: Faptul că parlamentarii se cred mai presus de lege nu mai este un secret. Într-o demonstraţie de aroganţă, Anghel Iordănescu mi-a spus că nu a trecut cuantumul depozitului din Elveţia "pentru că aşa a vrut". În limbaj popular se poate spune că i se cam rupe. Banii rămân la secret, până cineva se sesizează. Este o problemă de muşchi, de încordare a acestora, nici gând de vreo omisiune a unui om care a completat o declaraţie în grabă. Să trăiţi bine generale!

luni, 8 martie 2010

Câştigătorii Oscar 2010

Cel mai bun film: The Hurt Locker

Cel mai bun regizor - Kathryn Bigelow - The Hurt Locker

Cel mai bun scenariu: The Hurt Locker


Cel mai bun actor in rol principal: Jeff Bridges - Crazy Heart

Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal: Sandra Bullock - The Blind Side

Cel mai bun actor in rol secundar: Christopher Waltz - Inglourious Basterds


Cea mai buna actrita in rol secundar: Mo'nique - Precious: Based on the novel Push by Saphire

Cel mai bun montaj: The Hurt Locker

Cel mai bun mixaj de sunet: The Hurt Locker


Cel mai bun montaj de sunet: The Hurt Locker

Cea mai buna scenografie: Avatar

Cea mai buna imagine: Avatar

Cele mai bune efecte vizuale: Avatar


Cel mai bun film de animatie: Up

Cel mai bun scenariu adaptat: Precious: Based on the novel Push by Saphire

Cele mai bune costume: The young Victoria

Cea mai buna coloana sonora: UP

Cel mai bun cantec original: Crazy Heart


Cel mai bun documentar: The Cove

Cel mai bun documentar scurt metraj: Music by Prudence

Cel mai bun machiaj: Star Trek

Cel mai bun film intr-o limba straina: El Secreto de Sus Ojos (Argentina)


Cel mai bun scurtmetraj de animatie: Logorama

Cel mai bun scurt metraj: The new tenants – regia Joachim Back

sâmbătă, 6 martie 2010

Dosarul lui Crin Antonescu

La început a fost rebelul din PNL, ministrul cu plete de la Sport din guvernarea CDR. Solitar şi neastâmpărat s-a războit cu grupările Stolojan şi Tăriceanu. A reuşit să fie privit ca o soluţie în 2009, după ce partidul a intrat în Opoziţie, anunţând că este “nebunul care poate să-l învingă pe Traian Băsescu”. Liberalii l-au reales astăzi în funcţia de preşedinte, Congresul fiind lipsit de orice surprize. Ludovic Orban a impresionat prin fair-play şi ardoarea cu care a luptat pentru principiile liberale. Născut pe 21 septembrie 1959, provincialul profesor de istorie s-a metamorfozat în săgeata de aur a liberalilor.
Congresul PNL m-a făcut să-mi aduc aminte cu plăcere de o discuţie purtată în 2007 cu Cristian Hostiuc (Ziarul Financiar), despre şansele lui Crin Antonescu de a ajunge în fruntea partidului. Precizare: mă dusesem la ei pentru un interviu de angajare. Nu am mai ajuns la ZF, am ales alt ziar, dar nu am uitat acea conversaţie de aproximativ o jumătate de oră. A meritat!

Pentru obiectivitate, l-am verificat la dosar pe Crin Antonescu după modelul Mircea Geoană.

Numerologie
“Comunicativi si foarte deschisi catre ceilalti, cei nascuti pe 21 au un talent social innascut. Sunt plini de vitalitate, iuti de minte, talentati. Au putere de convingere, sunt extrem de dotati pentru intermedieri si vanzari. Provocarea pentru ei este sa-si canalizeze bogatele aptitudini catre scopuri precise si sa persevereze in atingerea lor”.
I-am găsit şi defectele: “instabilitate, lipsa de disciplina, superficialitate, tendinta de a se risipi in mai multe directii fara sa finalizeze”

Zodiacul chinezesc: Mistreţ
Mistretul este cinstit si demn, hotarât si responsabil, adept al dictonului "grabeste-te încet". Nu suporta minciuna, ipocrizia si smecheria. Are o constiinta foarte sensibila, care îl mustra îndelung daca are impresia ca a facut ceva rau.
Mistretul este, însa, teribil de hotarât sa nu se abata de la principiile sale. Nimeni si nimic nu-l poate clinti, decât daca reuseste sa-l convinga cu argumente solide. De regula, Mistretul ia decizii fara sa ceara parerea celorlalti, dar îsi asuma si întreaga responsabilitate. Daca nu reuseste în ceea ce si-a propus, îsi rumega înfrângerea în solitudine si nu da vina pe nimeni pentru greselile lui.

vineri, 5 martie 2010

Crin Antonescu în două cuvinte

Cum îl caracterizezi pe Crin Antonescu în două cuvinte? Aştept părerile voastre.
Răspunsuri: orator, gură spartă, intelectual, familist, neserios, carismatic, nesigur, politician, marionetă, liberal, cabotin, Băsescu 2, neşantajabil, atrăgător, preşedinte, inconsecvent, sărac, PNL, viitorul, forţă, dreapta, infatuat, democratic, dictator, slab organizator, cu vână, are replică, atacă direct, intransingent, coloană vertebrală, cult, încrezător, îngâmfat, inteligent, obraznic, Dinu Patriu

miercuri, 3 martie 2010

Ministrul Apărării l-a suspendat pe Traian Băsescu

Nu astăzi, ci în 2007. Pesediştii susţin că fostul lor coleg Gabriel Oprea a votat pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu pe când făcea parte din monstruoasa „Coaliţie 322”. În ce ţară din lume un om, care pune umărul la suspendarea şefului statului, ajunge după trei ani ministrul Apărării, într-un Guvern controlat exclusiv de acelaşi preşedinte?
„Coaliţia 322” a murit, trăiască noii aliaţi!

marți, 2 martie 2010

Dosarul lui Emanuel Valeriu. Mediafax şi Newsin sunteţi pe recepţie?

Ce se întâmplă cu agenţiile de presă pentru că au început să se mişte foarte lent? Şi atunci când se mişcă, se inspiră din alte părţi. Sâmbătă, le-am atras atenţia că au tras cu ochiul când au dat ştirea referitoare la ambasadorul din Tunisia, fără să citeze sursa. Le-am spus că nu au acţionat deontologic şi le-am sugerat să verifice şi cazul Emanuel Valeriu (anunţat în exclusivitate aici din 13 februarie). Conştiincioşi azi au dat ştirea "pe surse judiciare". Ca să le uşurez munca le dau mai multe detalii. Citiţi cu atenţie!

Iliescu aleargă la 80 de ani

"Alerg zilnic pe bandă între 15 şi 30 de minute. Mă ajută să mă întreţin şi este uşor pentru că o fac în sufragerie", a dezvăluit Ion Iliescu reţeta prin care îşi menţine tonusul ridicat. Pentru cine nu ştie, preşedintele de onoare al PSD va împlini mâine 80 de ani, fiind născut pe 03.03.1930. Voi câtă mişcare faceţi zilnic?

luni, 1 martie 2010

Scopul lui Băsescu

Lucia Hossu-Longin a sugerat astăzi, la Antena 3, că înlocuirea lui Marius Oprea din fruntea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului cu Vladimir Tismăneanu are o motivaţie mult mai profundă decât simpla politizare a instituţiei: ascunderea adevărului despre dosarul de la Anvers al lui Traian Băsescu. În mai multe rânduri, presa a speculat despre existenţa unor legături ale şefului statului cu Securitatea pe când era şeful reprezentanţei Navrom din Anvers.

„Ştiţi care este explicaţia? S-au temut de săpăturile lui Marius Oprea. Dacă ajunge la Anvers (n.r. – dosarul lui Traian Băsescu)? Şi se putea ajunge acolo. Dacă ajunge la dosarul unui demnitar? S-au temut de aceste săpături care au scos la iveală criminali şi torţionari. Aceasta a fost temerea care a dus la schimbarea lui Marius Oprea” a declarat Lucia Hossu Longin, celebra realizatoare a serialului „Memorialul durerii”.

Vă este dor de o plimbare prin parc?


Parcă a trecut o veşnicie de când iarna s-a instalat pătimaşă peste trupurile noastre. Tânjesc după o adiere caldă, după soarele la care să mă strâmb cu poftă sau după o bucată de verdeaţă care a învins frigul. Ce vremuri când făceam turul parcurilor doar pentru a simţi bucuria în fiecare dintre ele! Mulţumim pentru zăpadă, dar gata! Vreau să vină cât mai repede primăvara! Voi ce vă doriţi de Mărţişor?