duminică, 6 februarie 2011

Basescu, Ponta, Udrea, Antonescu .....Am ieşit din criză?



Nu sunt prost, nici rupt de realitate. Dar simt că „ţara este o grădină, iar Bucureştiul o floare, iar eu mă plimb cu labele murdare”, ca să citez din băieţii de la Taxi. La întâlnirea Uniunii Social-Liberală criza economică a fost menţionată doar ca un produs al guvernării dezastruoase a PDL. Deci, eliminăm PDL şi pe Traian Băsescu, eliminăm criza. Doar atât. Parcă spuneam că nu mai permitem politicienilor să spună orice în campanii pentru ca apoi să luăm ţeapă.

Vrem şi vom realiza refacerea sistemului economic al ţării pe baza unui nou model bazat pe creşterea economică sustenabilă. Acest model se va realiza prin:
a. crearea de noi locuri de muncă;
b. stimularea unui sector privat puternic, în special a IMM-urilor, autonom în raport cu puterea politică, dependent de legile pieţei libere şi ale competiţiei economice reale şi nu de bugetul de stat sau de deciziile administrative;
c. scăderea şi simplificarea fiscalităţii;
d. reducerea costului muncii;
e. încurajarea şi sprijinirea capitalului naţional sub toate formele sale (uman, financiar, industrial, tehnologic, cultural);
f. atragerea investiţiilor, prin stabilitate şi predictibilitate legislativă;
g. absorbţia şi utilizarea corectă a fondurilor europene;
h. asigurarea stabilităţii macroeconomice şi monetare necesare aderării la moneda unică europeană. (citat din protocolul USL)


Voi v-aţi gândi la astfel de măsuri?



Traian Băsescu – “România va avea creştere economică în trimestrul trei al anului 2011”


Emil Boc – “Mărire de salarii cu 15% pentru bugetari, pensii mai mari cu 90 de lei la grupele 1 şi 2, 10.000 de euro pentru fiecare tânăr care îşi începe o afacere”

Elena Udrea: “Se măresc pensiile, lumea e fericită, am văzut la lansarea telegondolei o explozie de bucurie”



Ţara asta este în criză sau nu?

Un comentariu:

  1. o sa ne-o furam noi mai incolo. eu nu vad niciun camp cu flori la orizont..

    RăspundețiȘtergere