miercuri, 24 martie 2010

Cătălin Voicu a încasat-o de la Traian Băsescu din cauza lui Vanghelie. Cât mai rezistă primarul?

Marian Vanghelie, Cătălin Voicu şi tartorele Dumitru Iliescu au avut un vis: să pună mâna pe Ministerul de Interne, serviciile secrete şi sistemul judiciar. Să controleze REŢEAUA. Visul de ieri a devenit coşmarul de astăzi: Traian Băsescu este tot preşedintele României, Cătălin Voicu poate scăpa de închisoare doar pe motiv de boală, iar Marian Vanghelie calcă apăsat, dar nu ştie pe ce anume calcă. Bătălia anului 2009 a fost pentru controlul serviciilor de informaţii, iar asta o demonstrează declaraţia de astăzi a preşedintelui Băsescu. Dar până acolo, un scurt remember.

Marian Vanghelie spune că SRI este la mâna PSD – 5 septembrie 2009

“Da, este adevărat că eu şi PSD avem informaţii de la serviciile lui Traian Băsescu. Serviciile secrete au început, de aproximativ un an şi jumătate, să îl lase din braţe pe Traian Băsescu, iar nouă au început să ne provină informaţii într-un ritm destul de interesant. Aceste informaţii despre fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, nu le avem de la "Doi şi-un sfert" sau Ministerul de Interne, ci de la SRI.”

Motivul real al excluderii PSD de la guvernare. Declaraţia şocantă a lui Marian Vanghelie la Şcoala de vară a PSD – 6 septembrie 2009

“S-a dorit să se pună mâna pe arhiva «Doi şi un sfert». Era problema a ceea ce exista acolo şi putea fi folosit în campania electorală, contra lui Traian Băsescu: ce s-a întâmplat la Oltchim, cu Omar Hayssam, ce a discutat Elena Udrea, şi parcă era vorba şi de fetiţa EBA care se mai încinge din când în când , dar asta e la diverse. Te rog să-i spui domnului preşedinte că nu mai este acolo acea arhivă, stai liniştită că e pe mâini bune, nu mai trebuie să te ocupi de oamenii ăia, lasă Ministerul de Interne să-şi facă datoria în campania electorală , să fie ales cine vor românii.”

Reacţia lui Traian Băsescu la emisiunea Naşul – PSD părăsise guvernarea – 15 octombrie

“DGIPI ( fostul serviciu secret “Doi şi-un sfert”)a fost pus total la dispoziţia lui Vanghelie, Mitică Iliescu, generalul care a fost la Serviciul Român de Informaţii şi a lui Voicu. Întrebaţi cei doi miniştri de Interne, Oprea şi Dragnea de ce au plecat. Ce n-au vrut să facă ei doi a făcut Nica, deşi a avut o discuţie cu mine în care i-am spus să nu o facă".

Traian Băsescu stăpân peste servicii - declaraţie 24 martie 2010

“Am convingerea că nimeni nu mai poate influenţa politic funcţionarea SRI, ca de altfel şi a colegilor de la SIE”

P.S. Scurt fragment dintr-o Opinie scrisă în iulie 2009

Bătălia pentru câştigarea Palatului Cotroceni va fi o luptă pentru fentarea legii şi mai puţin pentru salvarea ţării din criză. Politicienii români sunt tributari dictonului lui Pinalti: "ti fac io pi tini". Prea dornici să se răzbune cu orice preţ pentru a-şi plăti poli­ţele în direct la televizor. Iar Justiţia nu va fi decât o armă letală cu ajutorul căreia sunt anihilaţi adversarii. În acest timp, inechitatea sistemului continuă să fie resimţită de fiecare român ce are ghinionul să intre într-o sală de judecată. Clasa politică este prea ocupată să-şi împartă pumnii electorali, iar electoratul, momit cu miros de sânge, ca în timpul marilor confrun­tări ale gladiatorilor, va alege cine va supravieţui şi cine va pieri. Iar Piaţa Victoriei se va umple de ţepe. Traian Băsescu a învins criza. Criza ce putea veni pentru el şi prietenii săi dacă intra în categoria "foştilor".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu