duminică, 14 februarie 2010

Coaliţia “A mic” vs. Prostănac. Hrebe a învins!

Adrian Năstase, Miron Mitrea, Ion Iliescu, Cristian Diaconescu sunt un adevărat careu de aşi în interiorul PSD, iar ce-i mână pe ei în luptă este dorinţa de a obţine controlul asupra partidului. În faţa lor stă cel supranumit Prostănacul, marele pierzător din 2009. O victorie a Coaliţiei „A mic” (Adrian, Miron, Ion, Cristian) va părea un lucru banal. Însă, o eventuală înfrângere i-ar umple de ridicol. Un lucru este sigur: Coaliţia se va spulbera a doua zi după Congres.

Ce va urma este esenţial. Pentru că oamenii ar trebui să înveţe din istorie, vă aduc aminte cum a evoluat conducerea PSD după Congresul din 2005. Grupul de la Cluj, cel care l-a ajutat pe Geoană să câştige, a fost îndepărat rapid, iar în frunte au ajuns învinşii. Vanghelie, cel care dormea cu tabloul lui Iliescu deasupra capului, a devenit un fel de vicepreşedinte, Năstase a pus mâna pe şefia Consiliului Naţional, iar Ion Iliescu a fost numit preşedinte de onoare. Morala: NU contează cine câştigă Congresul, contează cine se află ulterior în tabăra câştigătoare.


P.S. Ştiţi cine şi-a asigurat deja locul în conducerea PSD? Viorel Hrebenciuc. El va fi membru al viitorului BPN, indiferent de rezultatul Congresului. De ce? Pentru că Statutul prevede că liderul grupului deputaţilor PSD stă la masa puterii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu