miercuri, 24 februarie 2010

Diaconescu şantajat ca Stolojan. Va deveni preşedinte de partid şi ministru?

Monitorizat şi şantajat de colegii din PSD şi presat de la Cotroceni, Cristian Diaconescu pare o victimă care nu-şi controlează acţiunile, ci altcineva îi dictează ce să facă. El a fost transformat într-un robot care, cu ultimele zvâcniri, încearcă să se opună sistemului ce îl manipulează. Spune un „NU” hotărât în prima fază, dar a doua zi toată lumea constată că execută ce i s-a spus.
A spus un „NU” hotărât candidaturii la Primăria Capitalei pentru ca peste câteva ore să cedeze în faţa lui Marian Vanghelie. A spus că va candida la preşedinţia PSD, apoi a vrut să renunţe. S-a răzgândit şi a candidat. În mijlocul Congresului s-a retras şi declară că îl susţine pe Mircea Geoană. Pe Victor Ponta oricum nu îl suporta. Cei care au stat pe lângă el în timpul campaniei pentru Primăria Bucureşti ştiu câte înjurături i-a adresat „micului Titulescu”, care îl susţinea pe Sorin Oprescu. Harababura continuă. „NU” pleacă din PSD pentru ca peste câteva ore să fie anunţat în grupul independenţilor de generalul Oprea. Totul aruncat pe seama filajului şi a şantajului.
Trebuie să vedem cine va plânge pe umărul său ca să ne dăm seama cine are de câştigat. Dacă nu vorbeşte, Cristian Diaconescu nu este altceva decât un nou caz Stolojan, răpus de un şantaj misterios. Şi în fapt, ce ascunde dl Diaconescu de s-a temut aşa de tare? Sau şi-a făcut un calcul pragmatic, intuind că viitorul său poate fi mai luminos în altă parte.
1. Cine credeţi că va fi viitorul ministru de Externe sau al Justiţiei?
2. Va deveni Cristian Diaconescu viitorul preşedinte al partidului de stânga care se anunţă?

Un comentariu: