joi, 10 iunie 2010

Băsescu cheamă Parlamentul sâmbătă să decidă soarta lui Boc

“La data de 9 iunie a.c., moţiunea a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului. Conform art. 113 alin. (3) din Constituţie, moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Contrar acestei prevederi constituţionale, Parlamentul a stabilit dezbaterea moţiunii în data de 15 iunie a.c., la 6 zile de la prezentare.”, se arată în scrisoarea trimisă azi de Administraţia Prezidenţială către Parlament.

Deci avem aşa..moţiunea a fost citită pe 9 iunie de senatorul Dan Şova, iar trei zile înseamnă, 10, 11, 12 (sâmbătă). Parlamentul decisese ca moţiunea de cenzură să fie dezbătută marţi, 15 iunie. De ce să grăbeşte preşedintele Băsescu ca moţiunea de cenzură să fie votată sâmbătă?


1 Pentru a nu se modifica componenţa Curţii Constituţionale care îi este favorabilă. Luni se votează în Senat, reprezentantul instituţiei la Curtea Constituţională, iar favorit este Teodor Meleşcanu de la PNL. În acest caz, la Curtea Constituţională patru judecători sunt de partea lui Băsescu, patru împotrivă. Cel de-al nouălea judecător este în aer, deoarece Roberta Anastase refuză să valideze votul dat la Camera Deputaţilor lui Valer Dorneanu – PSD. Curtea Constituţională va decide viitorul măsurilor de austeritate luate de Guvern.

2 Să nu se răzgândească parlamentarii Puterii. Opoziţia a anunţat că pregăteşte mari mitinguri pentru acest weekend prin care încearcă să-i convingă pe parlamentarii puterii să voteze moţiunea. În teritoriu se anunţă negocieri serioase.

3 Să nu se strângă parlamentarii Opoziţiei. Parlamentarii sunt pe la casele lor sau plecaţi în străinătate în week-end. Unii participă la nunţi, botezuri (Olguţa Vasilescu îşi botează copilul) sau au alte planuri. Acum ei trebuie să vină rapid în Capitală pentru a vota moţiunea

4 Boardul FMI. Măsurile de austeritate propuse de Boc şi Băsescu trebuie să ajungă pe masa boardului FMI până pe 28 iunie, dar până atunci trebuie dată şi decizia Curţii Constituţionale.

5 Protestul sindicatelor sabotat. Sindicatele au anunţat că vor aduna 20.000 de oameni în jurul Palatului Parlamentului în ziua votării moţiunii de cenzură. Păcăleala este că ei au autorizaţie de miting pentru marţi, iar moţiunea se va dezbate sâmbătă. Ţeapă.

6. Securizarea votului în Parlament. Dacă decizia Birourilor Permanente va rămâne neschimbată şi moţiunea de cenzură va fi dezbătută marţi, ce ziceţi dacă parlamentarii Puterii nu vor vota, invocând faptul că votul este neconstituţional. Astfel, cei care aveau de gând să susţină Opoziţia vor fi opriţi să facă vreo surpriză neplăcută.

7. Campania mass-media. Toate televiziunile vuiesc deja despre scrisoarea trimisă Parlamentului de către preşedintele Băsescu. Se mai gândeşte cineva că întreaga gâlceavă pleacă de la tăierea pensiilor cu 15% şi a salariilor cu 25%. Aloooooooooooo, se taie nu uitaţi! Nu contează ce vă aruncă Băsescu azi în faţă. Deci discuţia reală este, sunteţi sau nu de acord cu tăierile? Hai că v-a aruncat Băsescu o momeală bună. Multumesc, Dana!

În rest, nu uitaţi! Să trăiţi bine!

Bomboana pe colivă
P.S. Dacă PSD şi PNL refuză să asculte de "recomandările" venite de la Cotroceni, s-ar putea să asistăm la o campanie prin care ni se va spune că termenul legal pentru dezbaterea moţiunii de cenzură a trecut. Şi atunci Boc şi tăierile lui nu mai pot fi contestate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu