duminică, 6 iunie 2010

Se pregăteşte noul Guvern cu Stolojan, Falcă, Sârbu şi David

Emil Boc îşi va rupe gâtul la legea pensiilor. Cine l-a învăţat să-şi angajeze răspunderea pentru diminuarea acestora, separat de celelalte măsuri de austeritate, a dorit să-i dea un şut în fund. Sinucigaşul prim-ministru îşi va face totuşi datoria: va trece prin Parlament reducerea salariilor cu 25%. Apoi, Cabinetul său va pica la cea de-a doua moţiune de cenzură privind diminuarea pensiilor cu 15%. Lucrurile au fost în aşa fel aranjate de PDL, încât prima moţiune de cenzură ce va fi discutată în Parlament se va referi la bugetari, după care se ajunge la pensii. Iar acolo: „maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să moară”.

După acest episod, toate cărţile vor fi din nou în mâna preşedintelui Traian Băsescu, care va trebui să găsească un nou cal de bătaie. Cel mai la îndemână va fi veşnicul Theodor Stolojan. S-a apelat la el şi în 1991, pe vremea lui Ion Iliescu. Este cunoscut drept o soluţie de avarie şi are o imagine foarte bună. Un sociolog îmi atrăgea atenţia că este singurul personaj de la putere a cărui imagine nu s-a deteriorat în ultimii ani. Este capabil să conducă un aşa-zis Guvern de uniune naţională, format din tehnicieni.

Guvernul de tehnicieni. Atenţie, nu sunt tehnocraţi, ci tehnicieni, specialişti, reprezentanţi ai partidelor. Finul Falcă are un loc pus deoparte la Interne, liberalul Cristian David va fi atras la Apărare, iar Sârbu îşi va primi trofeul pentru formarea UNPR-ministerul Muncii. Se mai vorbeşte de Sever Voinescu la Externe şi Cristian Diaconescu la Justiţie. Până acum, postul lui Sebastian Vlădescu rămâne neatins. Guvernul de tehnicieni va avea în rândurile sale şi mai mulţi reprezentanţi ai „aripii curate” din PDL. Îi recunoaşteţi uşor, sunt cei care îl critică pe Emil Boc. Cezar Preda, Raluca Turcan, Monica Macovei, Cristian Preda ş.a.m.d. Un singur nume scapă sigur de „taifunul din iunie”: ELENA UDREA.

Hai să trăiţi bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu