vineri, 25 iunie 2010

Pensiile nu scad. Traian Băsescu declarat neconstituţional

Traian Băsescu a primit azi o mare lovitură din partea Curţii Constituţionale. Măsurile gândite şi anunţate de el, şi nu de “croitoraşul cel viteaz” Emil Boc, au fost declarate neconstituţionale. În consecinţă, pensiile nu vor scădea cu 15%. Nici salariile bugetarilor nu scad deocamdată, legea urmând să ajungă la Parlament pentru a fi modificată. Sau mai există varianta unei Ordonanţe de Urgenţă dată rapid de Boc.

Să fie 25 iunie, ziua începutului sfârşitului lui Traian Băsescu? Pentru că Boc este deja istorie. A fost judecat, executat şi tranşat de prietenii lui, constituţionaliştii. Ştiu că pare greu de crezut, dar Emil Boc este în acte profesor de drept constituţional. Dacă vă mai aduceţi aminte, în 1989, Elena Ceauşescu cerea să fie judecată de colegii ei, savanţii. Nu a avut parte de această onoare. Boc a fost astăzi rejectat de propria breaslă.

Planul de rezervă: mărirea taxelor şi impozitelor este deja o glumă proastă. Siguri pe ei, mai mulţi miniştri, printre care Vasile Blaga şi Elena Udrea, au spus că Guvernul trebuie să plece dacă se ajunge la această soluţie. UPS, aţi luat ţeapă.

Şi aşa ne întoarcem de unde am plecat. La omul, care a declanşat toată această nebunie. Îl găsiţi la Palatul Cotroceni. El ce păţeşte, când ideile sale dau peste cap o ţară întreagă?

P.S. Chiar dacă ar trebui să fie un moment de bucurie, decizia de azi este o “victorie a la Pirus”. Nu scad pensiile, dar creşte preţul medicamentelor şi al facturii la întreţinere. Moneda naţională se devalorizează. Indemnizaţiile pentru mame rămân tăiate. Bonurile de masă sunt impozitate, iar cei plătiţi pe drepturi de autor nu pot decât să fugă unde văd cu ochii. Iar bulgărele prăbuşirii nu se opreşte.

PS 2. PSD introduce moţiune de cenzură. Şi apoi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu