joi, 3 martie 2011

Ce măsuri de siguranţă şi-a luat Dan Voiculescu în dosarul “Felix”


Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor decide astăzi dacă Dan Voiculescu, alias “Felix”, a colaborat cu Securitatea. Mulţi spun că verdictul a fost deja dat şi că Voiculescu va fi declarat colaborator cu patalama.

Ce se va întâmpla cu el? În esenţă, nimic. Nu îşi va pierde mandatul de parlamentar, nu va fi dat afară din PC (că partidul există datorită lui), nu va fi exclus din USL (că nu au cum şi nici nu vor asta). Doar cei din tabăra lui Traian Băsescu şi a PDL vor face scandal (cu toate că deputatul PDL, Sorin Buta, stă în partid fără vreo problemă deşi are verdict de colaborator)

Problema era însă Parchetul General, care îl putea acuza pe Dan Voiculescu pentru fals în declaraţiile privind necolaborarea cu Securitatea. Numai că aici şi-a luat măsurile de siguranţă necesare.

Conform declaraţiei pe proprie răspundere, depusă de Dan Voiculescu la Biroul Electoral Municipal în 2008, mogulul a tăiat rubrica “am colaborat / nu am colaborat cu Securitatea”, completând cu pixul următoarea notă de subsol:

“Nu am fost lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia. Este adevărul atestat prin Decizia CNSAS nr. 126 din 11 noiembrie 2003, în baza căreia CNSAS mi-a eliberat adeverinţa nr. 371 din 05.10.2004. Ulterior, ca urmare a unor presiuni politice şi malversatiuni, Colegiul CNSAS a emis Decizia nr. 234 din 15.06.2006, cu conţinut contrar, act care face în prezent obiectul contestaţiei în justiţie, conform legii”

Şi cu asta a scăpat şi de Parchetul General. Cine îl va pedepsi pe Dan Voiculescu?

P.S.: Judecătorii au anunţat că decizia a fost amânată pentru 10 martie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu