luni, 14 februarie 2011

În faţa cui răspunde SRI?


Halucinant! Acesta este cuvântul care poate descrie cel mai bine situaţia în care se află SRI în raport cu instituţia care controlează Serviciul - Parlamentul României. Deşi legea obligă SRI ca în fiecare an să prezinte în plenul Parlamentului raportul său de activitate pe anul anterior, ultimul raport dezbătut este cel din anul 2006. Povestea rapoartelor de bilanţ ale SRI pe anii 2007, 2008 şi 2009 este extrem de încâlcită.


Senatorii şi deputaţii de la Comisia de control al SRI se încurcă în răspunsuri. Unul dintre ei, deputatul Ioan Stan, afirmă că SRI a trimis rapoartele către Parlament cu întârziere. SRI neagă. Cel mai ciudat este că Cezar Preda, şeful Comisiei parlamentare de control al SRI, habar nu are unde se află rapoartele. La aceste confuzii mai adăugăm şi că Roberta Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor, nu ştie că Serviciul trebuie să citească bilanţul în plen.


Ultimul raport de activitate anuală a SRI dat publicităţii este cel din 2006. Din cauză că încă nu au fost citite în Parlament, bilanţurile pe 2007, 2008 şi 2009 sunt încă secrete. Iar când anume urmează să fie ele desecretizate, nimeni nu poate da un răspuns. SRI se află sub controlul Parlamentului, iar din 2006 încoace şeful Serviciului nu a mai fost chemat să dea raportul. ( text de IONUT DUMITRESCU)

CITESTE MAI DEPARTE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu