miercuri, 9 februarie 2011

De ce este Dan Păsat mai nociv pentru PDL decât Sorin Buta? Şantajist versus turnător


Dan Păsat este acuzat de şantaj, iar Monica Iacob-Ridzi de abuz în serviciu şi delapidare. Niciunul nu a ajuns până acum în faţa instanţei de judecată, dar reformatorii din PDL le-au cerut demisia pentru prejudicii de imagine aduse partidului.

Într-o şedinţă a PDL, preşedintele Băsescu s-a uitat în sală şi a întrebat: „Păsat este aici?”. Iar Păsat s-a ridicat în picioare. I s-a cerut să lase procurorii să-şi facă treaba. În cele din urmă, Păsat nu s-a dus în faţa instanţei pentru că pedeliştii nu au fost de acord la votul cu bile. La fel în cazul Ridzi. Conform legii, amândoi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Bun. Acum să vă prezint următorul caz. Sorin Buta, deputat PDL, a fost dovedit colaborator al Securităţii, în luna ianuarie 2011. A pierdut procesul cu CNSAS atât la primul termen – Curtea de Apel, cât şi la recurs – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. A fost dovedit că a fost omul Securităţii. Nu beneficiază de nicio prezumţie.

Preşedintele Băsescu nu a spus: „Buta este aici. Eşti un turnător, ieşi afară”. Biroul Permanent Naţional al PDL nu a luat în discuţie cazul. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, spune că nu ştie că de acest caz pentru că nu a fost difuzat în prime-time. Preşedintele PDL Argeş, senatorul Mircea Andrei nu vrea să-l dea afară pe Buta pentru că ar priva partidul de un vot în Parlament.


Să recapitulăm. Lui Păsat şi Ridzi li s-a cerut demisia, dar nu au fost condamnaţi de vreo instanţă. Buta, care a primit verdict de colaborator al Securităţii de la ÎCCJ, stă bine-mersi în PDL. Nu-l ceartă nici Traian Băsescu, nici Emil Boc, nici reformatorii.


Dacă turnătorii nu sunt importanţi, domnule preşedinte Băsescu, doamnelor şi domnilor din PDL terminaţi cu prostiile despre Felix, Nuş şi renunţaţi la orice discurs anticomunist! Nu aveţi dreptul moral să vorbiţi despre aşa ceva. Aveţi grijă la Păsatul vostru!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu