joi, 10 februarie 2011

Traian Băsescu: Sifonarii din vamă pot scăpa de puşcărie


„Au şansa să facă mai puţină puşcărie dacă vor face sau să nu facă dacă spun cui au dat bani.” – ciripiţi băieţi că preşedintele vă scapă de pârnaie

„Cum să spui că duci banii la partid, cineva trebuie să aibă o mână să îi ia” – câte mâini are oare un partid?


„S-au dat la partid, nu vreţi voi dragi justiţiari să spuneţi cărui om de la partid i s-au dat bani. Cred că asta e abordarea corectă, altfel e o laşitate ordinară care duce în atac politic şi nu duce la nimic. Este categoric un joc politic. În primul rând m-am documentat şi eu, nu este vorba despre afirmaţia procurorului şi judecătorului, ci a celui care a fost inculpat. 130.000 de euro ceruţi pentru un partid pentru ca doamna respectivă să fie numită şefă de afaceri la Halmeu. Este declaraţia omului de afaceri, nu a procurorului, judecătorului, trebuie să spună cui trebuia să ducă banii. Cum să spui că duci banii la partid, cineva trebuie să aibă o mână să îi ia. Păcat că suntem atât de mărunţi, încât la o acţiune mare să încercăm să o politizăm pe două direcţii, de parcă vama a fost pură până acum. PDL guvernează de un an fără PSD şi parcă acum a apărut corupţia în vămi şi poliţia de frontieră. Un partid aflat la guvernare face pentru prima dată o astfel de operaţiune cu scopul de a nu cruţa pe nimeni, nici pe cei numiţi de PSD sau PDL. Cei care vorbesc au şansa să facă mai puţină puşcărie dacă vor face sau să nu facă dacă spun cui au dat bani.

PDL că n-au ţinut de ce le-am spus, nu politizaţi toate numirile la orice nivel. După ce n-au reuşit să-şi pună oamenii acum plătesc mediatic un cost care li se trimite ca factură degeaba, pentru că n-au reuşit să-şi pună oamenii în multe locuri, instanţele au repus oamenii vechi în multe locuri. Plătesc costul nesăbuinţei.

Eu n-am cedat niciodată la aceste obiective (lupta anticorupţie) şi cred că formula pe care am găsit-o prin stabilirea celor nouă priorităţi, unele sunt surpriză, într-o hotărâre CSAT sunt bune. După ani am găsit formulele ca toate instituţiile să lucreze pe un obiectiv. Au fost făcute şi modificări legislative. S-a extins aria de activităţi în care poţi să foloseşti ofiţeri acoperiţi, la evaziune fiscală nu era aşa ceva, la contrabandă – s-au redefinit termenii cu „zona verde”. A trebuit să fie pregătit un set legislativ care să

Ordonanţa 54 prevede multe schimbări, doamne fereşte de o schimbare în Parlament. Indiferent dacă partidele sau nu, instituţiile statului vor lupta împotriva corupţiei. PDL în ansamblul său nu îl suspectez că nu vrea să lupte împotriva corupţiei. Cred că lucrurile vor merge mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu