joi, 5 mai 2011

Consilierul prezidenţial pe probleme de Securitate, Iulian Fota: "Supraveghem peste 5.000 de site-uri care promovează mesaje din zona radicalismului islamic"


În urma anunţului de luni făcut de preşedintele american Barack Obama privind omorârea lui Ossama ben Laden, toate statele democratice şi-au sporit măsurile de securitate. Consilierul prezidenţial pe probleme de securitate,  Iulian Fota , susţine că autorităţile române supraveghează peste 5000 de website-uri ale radicalismului islamic.

Este foarte cunoscută promovarea mesajelor radicale împotriva anumitor grupuri etnice, împotriva anumitor minorităţi prin website-uri.
Erau în urmă cu un an peste 5.000 de websiteuri, este posibil ca numărul lor să fi crescut, care promovau mesaje din zona radicalismului islamic. Unele mesaje sunt de ură şi de incitare la violenţă. Unele organizaţii au revendicări paşnice, democratice, pe faţă, şi sunt alte organizaţii din astea non-statale care acţionează ilegal, folosesc violenţa, produc distrugeri, victime şi ca atare atitudinea faţă de ele este alta."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu