vineri, 6 mai 2011

Este ruperea USL o diversiune „marca Lăzăroiu”?


Victor Ponta, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Nichita şi Emilian Frâncu au declarat că nu se pune problema ruperii Uniunii Social-Liberale. Cei implicaţi reprezintă filialele cu probleme din cadrul USL, respectiv Bacău, Iaşi, Vâlcea. Toţi acuză în schimb o campanie de presă sau online împotriva USL, pusă la cale de duşmani. Mesajele ar suna în felul următor: „sunt dezinformări marca Lăzăroiu, nu se rupe USL”.

Ok. Să îi credem. Nici eu nu sunt printre cei care cred că săptămâna viitoare se va decide soarta USL. Dar, nici nu pot să nu remarc că sunt probleme mari în stabilirea candidaţilor pentru primării şi preşedinţia Consiliilor Judeţene.

Să le luăm pe rând. La Iaşi nu sunt probleme. Ok. A fost anunţat  Tudor Ciuhodaru la Congresul PC drept candidat pentru Primăria Iaşi? Vă spun că da, deoarece am fost acolo. Vrea şi Nichita de la PSD să candideze pentru un nou mandat? Vrea. Deci, dacă dispare Ciuhodaru nu mai sunt probleme. Dar el este încă acolo.

La Călăraşi, Oana Mizil vrea să candideze pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. A băgat Oana Mizil foarte mulţi bani în judeţ, iar soţul său face afaceri în zonă? Răspunsul clar este da. Cum răspund liberalii. Organizaţia Călăraşi este a doua în ierarhia noastră, iar pentru PSD Călăraşiul nu este o miză. Dar Oana pentru ce aruncă atâţia bani?

În Vrancea există vreo declaraţie a baronului Marian Oprişan în care acesta să nu spună că va pune şi candidatul la Primărie (la  CJ nu se pune problema)? Dar oare Nini Săpunaru (PNL) cum va explica liberalilor că partidul nu a obţinut nimic?

Şi tot aşa. La Vâlcea, la Bacău .... OK. Nu se rupe USL. Dar soluţii pentru motivarea tuturor sunt? Că problemele nu pot fi trecute cu vederea. Nu cred că există un covor atât de mare încât tot gunoiul să fie ascuns acolo.Vom vedea luni la Comitetul Executiv al PSD ce va iesi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu