marți, 17 mai 2011

Gândeşti mult, votezi deloc. Cum i-a rezolvat PDL lui TRU dilema votului




Nu ştiu dacă aţi remarcat dispariţia din urmă cu două-trei luni a lui Traian Ungureanu (TRU), lăudaciul prezidenţial nr. 1.

Dat ca sigur de presa vremii drept unul din viitori prim-vicepreşedinţi ai PDL în echipa lui Vasile Blaga, Ungureanu s-a retras „strategic” din lumina reflectoarelor, fix după ce Băsescu a ieşit cu primul anunţ public cum că îl susţine pe Boc pentru şefia PDL.

TRU a reapărut însă azi, când a dat un interviu la ziare.com, în care explică atât misterul dispariţiei sale, cât şi o păţanie nemaiauzită: bietul lăudaci cotrocenist n-a putut vota la Convenţia Naţională a PDL pentru că organizatorii au uitat de el şi nu l-au trecut pe lista de votanţi. Pus probabil în temă cu privire la situaţia respectivă chiar de TRU, reporterul îl întreabă cum se face că nu a votat la Congresul pedelist, deşi se aflase la un moment dat printre membrii taberei Blaga.

Ei bine, răspunsul lui Trutrulică face toţi banii: „N-am putut vota din cauza unei defecţiuni formale care n-a fost remediată la timp. Prietenia pe care i-o port lui Vasile Blaga e veche, n-are legătura cu votul şi rămâne intactă. Dacă eram pe listă şi dacă puteam vota, îl alegeam pe Emil Boc. Am cântărit luni de zile decizia şi nu v-aş dori să treceţi prin acest gen de deliberări. În schimb, aş dori să acceptaţi că votul pentru presedinţia unui partid poate pune pe planul doi simpatiile personale, pentru a face loc soluţiilor raţionale”. Lăudaciul prezidenţial TRU s-a perpelit luni de zile ca să decidă dacă votează cu Blaga sau Boc, iar în final nu s-a găsit pe lista votanţilor

Deci ce ne spune nenea TRU? Că s-a perpelit luni de zile (nu ne-ar dori să trecem prin ce-a trecut) ca să ia o decizie - dacă să voteze cu Blaga (căruia îi poartă o „prietenie intactă”) sau cu Boc. În final însă, când cu inima strânsă, dar responsabil faţă de partid, hotărâse să nu se dezică de „linia Băsescu” care l-a făcut celebru şi să-i dea votul lui Boc, Trutrulică s-a lovit de o „defecţiune formală”: nu a fost găsit pe „listă” şi nu a putut vota.

Iată o mostră de băsescianism marca Trutrulică (din acelaşi interviu):  „De fapt, Congresul a fost câştigat de Traian Băsescu. Cu observaţia ca Traian Băsescu înseamnă un proiect sau, mai pe româneste, un cap care ştie ce face”. 

PS: Observ că ziare.com nu ştie cui i-a luat interviu. Omul nu se numeşte Traian „Radu” Ungureanu, ci doar Traian Ungureanu (text scris de SERGIU)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu