joi, 2 decembrie 2010

Mi-e greaţă şi nu sunt însărcinat


De ce să mă aştept la ceva bun de la Emil Boc, când o femeie, mamă a doi copii, poate gândi în felul ăsta? Numele ei este Maria Barna, deputat, sindicalist, preşedinta organizaţiei de femei a UNPR. Iată ce spune personajul nostru despre concediul parental:

“Cei de la UNPR nu au ştiut nimic până acum, nu ni s-au adus la cunoştinţă deciziile luate pe acest subiect. Tot ce ştim, am aflat de la televizor. Aceste măsuri trebuiesc supuse atenţiei publice, trebuie analizate costurile cu grijă, deoarece aproximativ 60% din mame au acel venit minim de 600 de lei. Nu cred că se va lua o decizie rapidă pe această temă. Dar categoric femeile din UNPR vor respinge ideea micşorării indemnizaţiei. Interesantă mi se pare propunerea UDMR, de păstrare a concediului de 2 ani, dar cu plafon fix. O altă propunere, din punctul meu de vedere, ar fi să se păstreze o parte din salariu de-a lungul timpului, pentru concediul parental. Aşa fiecare are pentru concediu cât şi-a pus deoparte”.

Ce ne spui tu aici femeie? Că habar nu ai ce se întâmplă cu viitorul mamelor şi copiilor din ţara asta, dar eşti la guvernare, că respingi micşorarea indemnizaţiei, dar îţi place propunere UDMR (care vrea plafon fix de 1500 sau 1000 de lei). Adică vrei ca indemnizaţia să rămână la fel, dar să se modifice, să fie plafonată, dar să se ţină cont de venituri? Tu spui că decizia nu se va lua rapid, dar Botiş anunţă că până luni se va lua o hotărâre? Ce vrei de fapt?

Nu ţi-e ruşine să apari cu o astfel de declaraţie? Să îţi aduc aminte ce scrie în “programul politic” al partidului din care faci parte.


“UNPR se adresează tinerilor, care au nevoie de îndrumare la început în viaţă, familiilor tinere, care au nevoie de sprijin pentru a-şi creşte copiii şi a se realiza din punct de vedere profesional, generaţiilor active pentru care statul nereformat este adesea un obstacol în împlinirea personală. UNPR propune un program amplu de dezvoltare a sistemului public de îngrijire şi educare a copiilor cu vârsta între 3 luni şi 7 ani.”

Citeşte asta de cinci ori pe zi înainte de a mai scoate un cuvânt! Scrie apoi de zece ori şi gândeşte-te: „merit eu să fiu în Parlament sau sunt o incompetentă care linge blidele generalului”.

Un comentariu:

  1. Bre cucoana esti cam zurlie, propun sa se micsoreze dar sa nu se schimbe nimic, propun marire dar sa ramana asa. Cum mama dracului vine trăznaia asta? De unde a apărut panarama uneperista? Domnu' Oprea, m-ai dezamagit credeam ca ai in partid numai fosti generali, dar vad ca ai gasit si matale niste Mitzure a la Vadim.Curat nebunie.
    Un caras

    RăspundețiȘtergere