miercuri, 5 ianuarie 2011

Alo, Mona Muscă? Crin la telefon. M-am răzgândit, iubesc turnătorii!


Am scapat de "Dana" (Mona Muscă în dosarele CNSAS) si am ramas cu ranjetul dispretuitor al senatorului "Felix" Voiculescu si al "Sandei" Stanoiu. Si al multor altora care au slujit Secu. Turnatorii, securistii, informatorii, colaboratorii stau linistiti in functiile lor si isi traiesc linistiti viata de parca nimic nu s-a intamplat. Parlamentarii cu nume conspirativ si angajament la Securitate, judecatorii devotati fostului regim opresiv, ofiterii cu stele pe umar deghizati in revolutionari si ambasadorii cu ochi albastri se considera intangibili.

Si ce daca au colaborat? Au parte de procese care se intind la nesfarsit, nu recunosc nimic, obrazul nu le crapa de rusine in fata celui pe care l-au turnat. Cand sunt deconspirati, inima nu le palpita, iar muschii fetei nu mimeaza vreo urma de regret. “Am servit patria” suna invariabil raspunsul lor. Mona Musca a gresit, a recunoscut si patimeste. A fost pedepsita pentru ca a purtat cruciada impotriva securistilor, desi candva le-a fost aliat.

Mona Musca evita astazi sa mai dea explicatii, refuza sa mai intre in viata publica de unde a fost ostracizata cu atata ura. "Nu mai sunt o persoana publica, nu mai fac niciun fel de declaratii", s-a limitat sa spuna fostul ministru dupa ce a fost audiata de procurori pentru acuzatia de fals in acte. Fals pentru ca a declarat pe proprie raspundere ca nu a colaborat cu Securitatea.

Dupa eliminarea "Danei" procesul de deconspirare pare sa se fi oprit. Mona Musca a fost un trofeu, iar acum totul a cazut in derizoriu. Poate unii au castigat de pe urma disparitiei ei din viata politica. Musca a plecat, iar in locul ei dainuie personaje precum "Felix" Voiculescu care a ajuns vicepresedintele Senatului sau Ion Ionescu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Turnatorii de odinioara sunt mai prezenti ca oricand in structurile statului si nu se tem ca vor fi judecati dupa modelul Musca pentru ca au lezat drepturile fundamentale ale omului.

De ce ea a trebuit sa plece si ceilalti pot sta bine-mersi in prima linie fara ca nimeni sa fie indignat, fara sa produca vreo reactie negativa sau repulsie din partea societatii? Dublul standard in judecarea personalitatilor publice, duplicitatea ce exista in fiecare dintre noi a condus la aceasta situatie. Trebuie sa ne hotaram daca dorim ca toti cei care au colaborat sa dispara din viata publica sau suntem cinici si judecam partinitor. Si trebuie sa ne intrebam daca perioada de penitenta a doamnei Musca a trecut.

Un comentariu:

  1. Am revazut-o pe Mona Musca de curand la Gala 10 pentru Romania si chiar ma intrebam ce mai face? cu ce se mai ocupa? parca imi era dor de vocea ei... A plecat pentru ca a avut obrazul subtire si pentru ca deranja in mod evident, personaje importante pe scena politica. Au ramas insa greii, cei care fac si desfac alinate, care dau verdicte importante asupra unor legi...

    RăspundețiȘtergere