vineri, 21 ianuarie 2011

Campanie de PR: “Goagăl” Vanghelie a fost asasinat la Washington





„Obama din Ferentari” s-a dus în ţara „unchiului Sam” pentru a se întâlni cu Obama cel original. Adică primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a plecat la Washington, într-o vizită care capătă conotaţii mondiale datorită campaniei de PR gândită de Cozmin Guşă. După Mircea Geoană, avem de-a face cu un nou experiment al lui Guşă, ale cărui rezultate sunt gândite fix ca Agenda lui Victor Ponta - pentru 2019. Data nu este întâmplătoarea, ea coincide cu scrutinul prezidenţial unde personajul Vanghelie se vede în postura de candidat (va avea 51 de ani atunci). Nu este nici o glumă, Obama al nostru vrea să ajungă la Cotroceni, dar despre asta vom mai avea timp să vorbim. Deocamdată, primarul nostru cel viteaz, a cărui filozofie de viaţă a fost inspirată de un copil de 12 ani „este uşor să ai curaj când nu ai frică”, a plecat peste Ocean.



Chiar înainte de decolare, Vanghelie a convocat o conferinţă de presă în care a evitat să se dea în stambă. În afară de un „I love you” timid, primarul mai mult a tăcut. Semn că devine filozof. Un pas minuscul pentru omenire, dar un salt uriaş pentru domnul Vanghelie. După ani de luptă pe stradă şi în politică, Vanghelie a ieşit din sala de aşteptare numită România, câştigându-şi dreptul de a debarca (ateriza) în ţara tuturor posibilităţilor. Chiar dacă a început cu stângul, deoarece delegaţia a pierdut legătura de la Munchen şi a trebuit să-şi decaleze programul cu o zi, Vanghelie şi-a atins ţelul



La aterizare, aura sa s-a schimbat. Primarul din Ferentari a ajuns în America primarul Bucureştiului. Vizitele sale de lucru, au devenit subiect de interes naţional Cu cine s-a mai întâlnit Vanghelie la Washington se transformă dintr-o ştire de cancan într-una quality. De fapt, ce caută Vanghelie peste Ocean? El participă la „Conferinţa primarilor din SUA” care se desfăşoară în perioada 19 – 21 ianuarie la Washington D.C. La conferinţă sunt invitaţi aproximativ 230 de primari, iar datorită legăturilor avute de Guşă, primarul Vanghelie a prins şi el un loc la masă alături de ceilalţi. Nici nu contează ce face acolo. „Marian Vanghelie s-a dus la Washington pentru a se întâlni cu Obama” este mesajul campaniei de PR. Nu contează dacă l-a văzut, dacă a fost în apropierea lui sau dacă măcar ştie cum se scrie numele preşedintelui american.



Zilnic apar noi informaţii despre periplul american. S-a întâlnit cu primarul din New-York, cu un director din Primărie (reţeaua de canalizare), apoi cu primarul din Washington…s.a.m.d. Bomba vine când Vanghelie prinde o poză alături de Derek R.B Douglas, asistenul special al preşedintelui SUA, Barack Obama, pe probleme de politici urbane şi metropolitane. Ţinta a fost atinsă: Vanghelie lângă Obama (mai contează că a fost doar un asistent?)



Conferinţa primarilor s-a încheiat. Vanghelie are destul timp să viseze la propria măreţie în drumul spre casă. Simte cum drumurile i se deschid, iar pe Aeroportul Otopeni va ţine o conferinţă de presă mai ceva ca preşedintele Băsescu. Doar s-a întors din America, locul închis pentru locatarul de la Cotroceni. Victoria sa este cu atât mai mare.

Multe cuvinte irosite. Faptul că discuţiile dintre un primar din România şi alţi primari de peste Ocean devin ştire naţională trebuie să ne pună pe gânduri. S-a întors Vanghelie mai deştept sau locuitorii din Ferentari vor fi mai fericiţi? Cu siguranţă, nu. Însă, aţi remarcat că declaraţiile sale au început să fie mai serioase, că evită să mai intre inutil în dispute şi că greşeşte astfel mai puţin? Vă mai aduceţi aminte ultima gafă memorabilă a primarului „care este goagăl”? A trecut cu siguranţă ceva timp. În America "Goagăl Vanghelie" a fost asasinat pentru a se face loc unui nou Vanghelie. Cozmin Guşă ştie cel mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu