joi, 6 ianuarie 2011

Povestea Alianţei PSD-PNL. Colecţie de texte pentru cunoscători


27 mai 2010 - Primul care a recunoscut că se va forma Alianţa PSD-PNL a fost preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu (EXCLUSIV). Victor Ponta declara public că nici nu vrea să audă de aşa ceva


Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a declarat în exclusivitate pentru ziarul „Puterea” că Victor Ponta şi conducerea partidului au primit mandat din partea Comitetului Executiv al PSD să negocieze formarea unei alianţe cu PNL, care să participe pe liste comune la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale. „La Comitetul Executiv al PSD de la Vâlcea conducerea partidului în frunte cu Victor Ponta a primit mandat să facă o alianţă cu PNL, care să fie înregistrată la tribunal. Alianţa urmează să participe la alegerile de la nivel local, general şi prezidenţial. Dacă nu a fost făcută public până acum, este altceva, dar mandatul există.


1 iulie 2010 Liberalii avansează ideea parităţii pe listele viitoarei Alianţe. (EXCLUSIV) Negocierile nu au fost recunoscute de Victor Ponta. PSD refuză

Alianţa Dreptate şi Adevăr, ediţia 2010, revizuită şi adăugită. PNL a cerut paritate cu PSD pe listele viitoarei Alianţe


5 iulie 2010. Baronii PSD au decis peste capul lui Ponta alianţa cu PNL. Victor Ponta o ţinea pe a lui că nu vrea alianţă. (EXCLUSIV)


„Fie că vrea Victor Ponta, fie că nu, tot acolo se va ajunge. Este doar o chestiune de timp până când se va realiza alianţa. Năstase şi Hrebenciuc au discutat cu liberalii, dar Ponta nu vrea să audă de alianţa cu PNL. Lucrurile vor fi tranşate într-un Comitet Executiv în toamnă, deoarece mulţi lideri de filială văd cu ochi buni această filială”, ne-au precizat surse din conducerea social-democraţilor.


Ce declara Ponta la acea dată: „Geoană este singurul om din PSD care vrea alianţă cu PNL” sau „Nu vom face Guvern cu PNL, nu lucrăm la o platformă comună de guvernare, mergem la Palatul Victoria doar după alegeri, susţinem doar un program de stânga”



14 iulie 2010. Motivul pentru care Victor Ponta s-a ferit de Alianţa cu liberalii

Liberalii explică de ce a picat alianţa cu social-democraţii. Ponta se teme că va fi bătut de Antonescu. Liderul PNL a spus că alianţa cu pesediştii a picat din cauza lui Victor Ponta, care s-a temut că prin căderea Guvernului şi o eventuală suspendare a lui Traian Băsescu nu va reuşi să pună mâna nici pe Palatul Victoria, nici pe cel de la Cotroceni.


24 noiembrie 2010. După Congresul Extraordinar al PSD, Victor Ponta cedează în faţa presiunilor şi acceptă Alianţa cu PNL. Îl cheamă pe Crin Antonescu la Tribunal (EXCLUSIV)


Surse de la vârful PSD au declarat că partidul este dispus să formeze împreună cu PNL o Alianţă înregistrată la Tribunal, care să aibă drept obiective majore câştigarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale. Social-democraţii susţin că momentul oportun pentru constituirea acestei Alianţe va fi după alegerile locale din 2012.


Ideea distrugerii PDL. Tentaţie pentru liberali.


„Ai noştri au înţeles că este nevoie de această alianţă. Chiar şi Victor Ponta este de acord cu ea. Şi liberalii o vor, doar Crin Antonescu se opune. Cei din jurul lui fac deja presiuni pentru a se bate palma. Antonescu va fi convins că aceasta este cea mai bună soluţie pentru a scăpa de PDL şi Traian Băsescu. Dacă vom bate palma, Crin Antonescu se va ţine de cuvânt, nu se compară cu Tăriceanu. Am văzut asta la alegerile prezidenţiale”, ne-au declarat surse din conducerea PSD. Pesediştii susţin că cele două partide trebuie să participe separat la alegerile locale, după care se va forma Alianţa. „Dacă se va merge pe votul uninominal în două tururi, pedeliştii nu vor avea nici o şansă, pentru că PNL şi PSD au împreună aproape 70%. Sigur Alianţa îşi va îndeplini obiectivul de 50% plus unu din voturi, pentru a da premierul”, au explicat sursele citate. În această situaţie, pesediştii susţin că preşedintele Traian Băsescu nu va mai putea desemna un premier de la PDL. „După alegeri, democrat-liberalii vor migra către noi sau către liberali. Practic, dacă PNL vrea să distrugă PDL şi pe Traian Băsescu, noi îi oferim soluţia pentru a o face. Separaţi nu avem aceleaşi şanse. Nu le cerem fuziune sau altceva, ne vom păstra identitatea”, au completat liderii PSD.


Se vorbeşte despre candidatura comună a lui Oprescu pentru Primăria Capitalei din partea noii Alianţe.


5 ianuarie 2011 – Se reia ideea destructurării PDL


Ţintele mega-alianţei: dărâmarea Guvernului Boc, destructurarea PDL şi suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.



Pariaţi pe formarea Alianţei sau nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu