miercuri, 11 mai 2011

100.000 de români vor fi vizitaţi de oamenii tocmiţi de PSD şi PNL


În următoarele 60 de zile puteţi avea surpriza că cineva vă bate la uşă şi vă ia la întrebări pe teme politice. Dacă se va întâmpla acest lucru, vă aflaţi printre cei 100.000 de români de la care liberalii şi pesediştii vor să afle ce preferinţe au în materie de candidaţi pentru alegerile locale. Operatorii de interviu vă pot chestiona cu cine votaţi la Primărie, preşedinţia Consiliului Judeţean, dar şi ce părere aveţi despre Emil Boc , Traian Băsescu şi PDL.

Uniunea Social Liberală a declanşat marea operaţiune „sondajul”, care se va finaliza pe 15 iulie. În acest interval, cinci case de sondare a opiniei publice, angajate de PNL, PSD şi PC, vor străbate ţara în lung şi lat pentru a afla care sunt candidaţii Uniunii cu şanse să câştige primăriile reşedinţă de municipiu şi preşedinţia Consiliilor Judeţene. Preţul sondajelor va fi negociat de fiecare organizaţie, dar se învârte în jurul cifrei de 8.000 de euro. Institutele alese: Avangarde, CSCI (PSD), CCSB (PC), Gallup, Rating Politic (PNL).

Pe baza sondajelor nu se va stabili doar cine va candida pentru primăriile municipii reşedinţă de judeţ sau preşedinţia Consiliului Judeţean, ci şi care va fi raportul pe lista pentru consilierii judeţeni şi locali. “Dacă într-un judeţ PNL sau PSD are 80%, iar celălalt are 20%, înseamnă că avem un raport de 4 la 1. Astfel, un partid va nominaliza patru candidaţi pentru funcţia de consilier, apoi celălalt va nominaliza un candidat. Şi aşa până la final. Sondajele vor indica numărul de candidaţi şi pentru Consiliile Locale şi Judeţene şi de aceea ele trebuie făcute în toată ţara”, a subliniat secretarul general al pesediştilor, Liviu Dragnea.

Dacă vă bate la uşă un operator de interviuri îi veţi deschide?

Un comentariu: