miercuri, 27 aprilie 2011

Baronii PSD şi PNL îi susţin tacit pe Emil Boc şi PDL


Prima dată au promis că Emil Boc va fi trimis la plimbare dacă PNL şi PSD vor face alianţă. Şi asta s-a întâmplat în luna ianuarie. Apoi oamenilor li s-a promis că se va depune o moţiune de cenzură după alegerile interne din UDMR. Congresul maghiarilor (februarie) s-a încheiat, iar Emil Boc a rămas tot la Palatul Victoria. A trecut şi luna martie fără să se întâmple nimic. A venit firesc Aprilie – luna cu sărbătorile Pascale. Nu s-a mai pus problema vreunui miracol. Acum se vorbeşte despre luna mai ca despre luna în care Emil Boc poate fi schimbat. Oamenii sunt iar informaţi că schimbarea premierului poate avea loc după Congresul PDL. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, Crin Antonescu şi Victor Ponta au promis o moţiune de cenzură pentru luna iunie. O mică paranteză. Dacă nu se va întâmpla nimic nici atunci, înseamnă că toată lumea va aştepta toamna.

STOP. De ce se întâmplă toate acestea? OK. Crin Antonescu şi Victor Ponta nu sunt capabili să convingă parlamentarii să voteze moţiunea de cenzură. O mare bilă neagră pentru fiecare. Dar, ceea ce nu spune nimeni este că PSD şi PNL au fiecare o armată de baroni, care domină judeţele.

NU mai puţin de 16 judeţe au în fruntea lor baroni de la PSD şi cinci de la PNL. Vă vine să credeţi că Marian Oprişan, Liviu Dragnea, Constantin Nicolescu şi Radu Mazăre &CO nu pot (nu vor/ nu îi interesează) să convingă un parlamentar de la putere să voteze moţiunea de cenzură? Pentru că dacă fiecare baron ar veni de mână cu un parlamentar (PDL, UDMR, UNPR), astăzi nu s-ar mai vorbi despre guvernul Boc. Poate sunt mulţumiţi să primească bani de la Palatul Victoria şi să mimeze lupta până în 2012 când ştiu că vor fi realeşi?

Cum ar fi ca Guvernul Boc să fie dat jos de forţa baronilor? Cum ar suna o primă pagină de ziar/blog sau un breaking news cu “REVOLUŢIA BARONILOR”. Nu vă gândiţi că se întâmplă ceva. Astfel, dacă veţi dori să aflaţi când va fi schimbat premierul întrebaţi la Cotroceni şi nu în Kiseleff (PSD) sau în Aviatorilor (PNL). Cam atât despre baroni, USL şi magneţii care nu atrag pe nimeni.

P.S.: Ssss. Începe Real Madrid – Barcelona. Asta cred că nu are cum să nu vă intereseze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu