marți, 12 aprilie 2011

Brăiloiu medaliat pentru manuscrisele lui Cioran. A plătit documente furate ?

După ce săptămâna a cumpărat colecţia de manuscrise şi documente ce au aparţinut lui Emil Cioran, omul de afaceri George Brăiloiu a anunţat astăzi, după o întâlnire cu academicianul Eugen Simion , că le va dona Academiei Române. Drept mulţumire Academia îl va decora pe tânărul avocat român, care a plătit nu mai puţin de 508.000 Euro casei de licitaţie de la Paris.

În preziua licitaţiei toate redacţiile au primit un comunicat de la Sorin Ilieşu  prin care anunţa evenimentul de la Paris. Făcea un apel la Ministrul de Externe , Teodor Baconski, aflat în capitala Franţei, să intervină pentru împiedicarea licitaţiei. Susţinea, cu dovezi, că aceste documente ar fi aparţinut fratelui scriitorului, iar acesta le-ar fi donat Bibliotecii Astra din Sibiu, conform dorinţei lui Cioran. Prin urmare ce s-a vândut la Paris ar fi fost documente sustrase de la Sibiu. Doar ca ipoteză, cum ar fi dacă am afla că un român a plătit 500.000 euro, pentru nişte documente „rătăcite”/ înstrăinate din neglijenţa statului român?

Prin urmare, observăm că e mai avantajos pentru statul român să ridice din umeri, să spună că nu are bani şi apoi să primească o donaţie de jumătate de milion de euro. Şi totul pentru o medalie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu