vineri, 8 aprilie 2011

George Brăiloiu este acuzat de oficialii români că a plătit prea mult pentru manuscrisele lui Cioran


Aţi aflat cu ce sumă s-a dus statul român la licitaţia pentru documentele şi manuscrisele Cioran? 110.000 Euro, 30.000 de la BCU, 30.000 de la Funeriu şi 50.000 de la TVR. Deci autorităţile române erau ff bine informate despre ce urma sa se întâmple, ştiut fiind că e nevoie de mai multe aprobări pentru alocări de sume în instituţiile de stat. Pur şi simplu atât au considerat că e necesar să se agite. Asta în condiţiile în care licitaţia era anunţată a porni, pentru tot pachetul, de la suma de  100.000 Euro.

Directoarea  BCU, Mireille Rădoi, a declarat pentru Puterea că s-ar fi putut licita până în jurul sumei de 200.000 Euro, lăsând să se înţeleagă că doar insistenţele omului de afaceri, George Brăiloiu a făcut ca statul român să piardă această licitaţie.

Întrebarea firească este: dacă statul român putea câştiga licitaţia cu maxim 200.000 Euro, ce l-a făcut pe Brăiloiu să plătească aproximativ 500.000 euro? 

La o singură zi de la cumpărarea pachetului tot doamna Rădoi se simte îndreptăţită să primească manuscrisele şi documentele cumpărate de o persoană privată.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu