miercuri, 20 aprilie 2011

Scandaluri care au zguduit ministerele. Vă mai amintiţi de Hildegard Puwak şi Paul Păcuraru?

Ministrul Ioan Botiş şi-a anunţat demisia de onoare din funcţia de ministru al muncii. Renunţarea vine în urma scandalului în care este implicată soţia sa, consilier la un ONG din Bistriţa. Cu sediul chiar în casa ministrului, organizaţia a depus un dosar de accesare de fonduri la doar o lună după ce a acesta a fost uns în funcţie şi a primit imediat suma de 450,000 Euro nerambursabili. Justiţia urmează să se pronunţe dacă a fost sau nu vorba de conflict de interese.

Tot în scandaluri cu bani europeni sau la Ministerul Muncii au fost prinşi însă şi miniştrii altor guvernări: Hildegard Puwak(PSD) şi Paul Păcuraru(PNL).

În cazul Puwak, după ce în primă fază dosarul s-a închis cu un NUP, după ce s-a revenit asupra lui, în 2007, soţul şi fiul acesteia au fost condamnaţi la 2,5, respectiv 3 ani de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri europene.

Paul Păcuraru, fost ministru al Muncii în guvernarea Tăriceanu, a fost acuzat că ar fi intervenit pentru obţinerea unor contracte în favoarea societăţii fiului său . În această situaţie dosarul s-a închis cu neînceperea urmăririi penale.

Deşi cât se află în opoziţie toţi se jură că nu ar face aşa ceva, când ajung la putere, politicienii români sunt tentaţi să intervină, mai mult sau mai puţin pentru satisfacerea intereselor personale. Foarte puţini sunt şi descoperiţi şi se iau măsuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu