marți, 19 aprilie 2011

O informaţie furată, un titlu idiot fără legătură cu subiectul şi o non-ştire. EXCLUSIV EBA doar în „ADEVĂRUL”


                                                                          foto: Liviu Untaru
Oare dacă eşti redactor la „Adevărul” nu trebuie să munceşti, adică să redactezi (că de aia eşti redactor) ştiri care să aibă legătură cu realitatea, iar informaţiile oferite să nu fi apărut în alte gazete? Sau este îndeajuns să stai cu fundul pe scaun şi să înseilezi ştirile date de alţii, la care să pui un titlu mincinos. Oare Grigore Cartianu ne spune şi acum ce quality este acest articol?

Să o luăm pe rând. Pe site-ul „Adevărul” a apărut următoarea ştire: „Elena Băsescu, haine de peste 25.000 de euro”. Ştirea, deşi nu este semnată, te anunţă că vei avea parte de nişte dezvăluiri senzaţionale. Mezina preşedintelui cu ţoale de 1 miliard de lei vechi pe ea parcă merită citită. Să vedem însă ce au descoperit jurnaliştii coordonaţi de Cartianu.

Aflăm că EBA a rămas blocată pe DN1 şi nu a avut escortă SPP. Concluzie: non-ştire. Ştire era dacă EBA trecea de coloana formată pe DN1 cu ajutorul SPP sau lua elicopterul. Cei de la „Adevărul” dau şi un link pentru a vedea cum mezina preşedintelui stă în trafic. Senzaţional, nu ?

Să trecem mai departe că totuşi ştirea este despre ţoale. Nu uitaţi: EBA are haine de 25.000 de euro. Ni se spune ceva despre nişte balerini fără a fi indicat preţul. Apoi vin bombele. EBA are geantă Hermes de 7000 de euro şi ghici ce... un ceas Hublot Gold Ceramic de 17.000 de euro. 


Stop. Geantă Hermes de 7.000 de euro. Sigur nu a scris altcineva despre asta? Despre ceasul purtat de EBA ştiu sigur că am scris eu aici. OK. Deci au furat două informaţii şi le-au pus cap la cap.

Dar cine a avut ideea idioată în redacţie să spună că EBA are haine de 25.000 de euro?
Adică EBA era îmbrăcată cu un ceas şi o geantă? Aloooo, este cineva raţional pe acolo? Schimbaţi titlul, spuneţi că informaţiile au fost luate din alte părţi şi puneţi filmuleţul cu EBA care stă în trafic. Nu-i aşa că asta e o informaţie (ştire) quality?

P.S.: În februarie 2011, tot cei de la Adevărul s-au gândit să ilustreze petrecerea dată de Marian Vanghelie cu o fotografie în care apărea un jurnalist decedat anul trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu